De äldsta

Det här är den andra transistorapparaten som överhuvudtaget kom ut på marknaden. Den första var  Regency Tr1 som kom ut i November månad 1954. Bara ett par månader senare kom denna Zenith Royal 500 ut. Den allra första serien hade aluminiunmchassie med handgjorda kretsar.
Den slog direkt i USA, där vid samma tid rocken gjorde sitt intåg bland ungdomen. Vilken revolution att kunna lyssna på sin favoritmusik överallt. Så var stenen satt i rullning.
Straxt efter kom Philco, RCA, Emerson m.fl ut med egna apparater i snabb följd. Från början var det endast apparater från USA, men Japan hakade snabbt på och 58 kom deras första ut på marknaden, en SONY och sen var man snabbt ikapp och förbi, även om de amerikanska märkena med Zenith, RCA, Emerson m.fl i spetsen fortfarande stod för den bästa kvalitén.

Zenith Royal 500 i sin 3:e upplaga från hösten 55.

Ytterligare en mycket tidig apparat: Emerson med antennen inbyggd i bärhandtaget. En mycket udda modell i samlingen.

Emerson 868 från 1957

Fler tidiga transistorapparater

Dessa  apparater är två av de äldsta i min samling av rena transistorradio. Jag har även några äldre som innehåller miniradiorör som arbetar med 90 Volts annodbatterier.

Till vänster en amerikansk PHILCO 700 från c:a 55-56 och till höger en Sky-Leader från ungefär samma tid. Dessa tillsammans med en engelsk PYE utgör de älsta apparaterna i samlingen. (Bild på PYE:n kommer senare).

Transistorapparater av varierande storlekar och märken

Ända sedan ungdomsåren har mitt intresse för radio varit stort. Jag växte upp när transistorn kom ut på marknaden. Jag önskade mig en egen radio i 10 årspresent. Jag minns fortfarande hur glad jag blev när jag öppnat paketet och fann en King 2-transistors Boys-Radio. Den var i ärlighetens namn inte mycket till radio men det gick att lyssna på den för det ordinarie radioprogrammet sändes ju på mellanvåg. Att lyssna på Radio Luxemburg var dock tämligen omöjligt. Minns att jag drog antenntråd kors och tvärs i mitt rum utan att höra så mycket som ett ljud av radio Luxemburg.
 
Åren gick och mellan 8:an och 9:an hade jag mitt första sommarjobb. För min första lön köpte jag då en Philipstransistor i teakträ. Den kostade 335 kr vilket var en ruskig massa pengar för en 14-åring. Men sen blev det lyssna av. Luxemburg hela nätterna igenom.

Dessa apparater finns naturligtvis inte kvar men jag har på senare år lyckats få tag på dem och dessutom  några till. 🙂

Här är 2-transistorn och Philipsen som jag lyckats få tag på. Jag vill i detta samanhang tacka min gode samlarvän Leif Löfberg i Landskrona som hjälpte mig hitta Philipsen.

NORGE HISTORIER

Här är en Tandberg TP41:a och en Radionette Explorer. Norska apparater i toppklass.

Tandbergs klassiska TP-41:a och Radionettes lika klassiska Explorer

Här en  Kuréer. Exklusiv modell från Radionette från mitten av 60-talet. 

En mycket tidig Radionette till vänster och en modell från Mascot med både batteridrift och 220 Volt

Ett par favoriter

Ett par trevliga små apparater från Luxor, även anpassade för montering i bil i specialkasset som fanns som tillbehör för 34 kr.

Till vänster den första modellen med enbart LV och MV. Till höger uppföljaren även med FM

Säregen Japan

En 7-transistors SANYO med MV och LV. Mycket säregen apparat från tidiga 60-talet. Såldes genom Hobbyförlaget om jag inte minns fel.

 

Denna säregna apparat leder ialla fall mina tankar till 50-talets Ford Crown Victoria:s instrumentbräda (Kromvicken ni vet). Även Ryska Volga hade en liknande lösning

SKJORTFICKRADIO

Det fanns apparater av mycket varierande storlekar. De minsta, företrädelsevis japanska gick under beteckningen "Pocketradios", dvs fickradio på svenska.

De något större fick beteckningen "Shirtpockets".

Här är en bukett Shirtpockets av i grunden samma modell men under olika namn. Philips, Conserton och Mediator.

Skjortficks radio

Här en något annan modell. En Philips med ett mycket exklusivt fodral med bärrem.

Bärbar svensk Skjortfickradio

Denna behändiga lilla Luxor kom vid pass 1962 och tillverkades under några år. Den fanns i ett antal fräcka färgställningar. Den kunde även kopletteras med ett nätaggregat som även fungerade som bordsställ. Lustiga detaljer var bl.a förstoringsglas i skalan, stationsmarkeringar som kunde flyttas, samt kombinerad antenn och bärhandtag.

Danmarks radio

Även danskarna hade några riktigt kvalificerade transistorapparater genom åren. Bilden visar några LL (Linett & Laursen) modeller från 60&70-talet.

Ytterligare några Danskar

Här är ytterligare ett par danskar, Beo 800 och en 600.

Beolit 600

Beolit 600 tillverkades under åren 64 till 72. Den här är från 1965.

La Voix de son Maitre

Husbondens röst, en fransman med MV & KV. Mycket ovanlig modell.

Kombinerad Transistor och Bilradio

Dom som tillverkade denna lilla trevliga kombinerade bilradio och transistor kan kanske sägas ha jobbat på AKKORD 😀

SILVER DeLuxe

🤪  Från Svenska Urdepoten ASU kunde man för bara 393 kr kontant, eller 40 kr per månad köpa denna fantastiska SILVER De Luxe med 11 transistorer och en fenomenal mottagningsförmåga på alla våglängdsband. Annonsen fanns att läsa bl.a i tidningen Lektyr nådens år 1961.

PYE, en tidig engelsman

Detta är en av de tidigare apparaterna i samlingen. En PYE fr 57. En av de första engelska transistorapparaterna som tillverkades.

Ännu en tidig norrman

Denna  David Andersen är ännu en av de tidiga norska apparaterna i samlingen. Den har MV och LV. Den fungerar utmärkt och är en av många favoriter. Jag tror den är jämngammal med den gröna Radionetten (se ovan), dvs sent 50-tal.

Österrikisk radiokultur

Ett gäng ganska små men mycket trevliga apparater av märket MINERVA från det sena 50-talet.

AGA

AGA 3000 och 3010, båda från året 59.   🤔
(Ska läsas såhär: AGA tretusen och tretusentio, båda från året femtionio) 😀

Till vänster den första i AGA:s klassiska 30-serie i äkta svinläder, modell 3000. Till höger modell 3010 från samma år. Båda modellerna har MV & LV.

Raketost ?

Vad är detta ?   🤨  Hör det hemma i en transistorradiosamling ?  🤔
Jomenvisst gör det det.  Såhär är det: Ute på flyen 2 st apparater avsedda för barnkammaren. Dom sätts direkt in i vägguttaget.  Däremellan reklam för Berec batterier, Raketost och Pesi Cola. Egentligen är alla för nya för min smak men jag kunde inte stå emot dem. De är samtliga loppisfynd från här och där.

Philips minsta med FM

1963 kom denna lilla tuffa PHILIPS ut på marknaden. Den fanns i ett flertal pastellfärger och med ett hårt fodral som tillbehör. I en broschyr från 63 hävdar man att det var den minsta radion med FM det året.

Tobo Bruk

I Tobo Bruk mitt i vildaste Uppland tillverkades fina radioapparater bl a av märket Nornan och Monark. På följande bilder visas några modeller av Monark (och en Cresent) av varierande årgångar.  58, 60, 62 och 66.

Till vänster en tidig Monark fr 58 med MV och LV. Den tillverkades också under namnet Nornan. Till Höger en Cresent (som egentligen var en Monark Samarkand från tidigt 60-tal med FM.

Till vänster en Monark från 66 och till höger en Monark Samarkand i läder från 62.

Radion i Centrum

Nertill 2 sena 50-tals modeller av CENTRUM apparater och bakom en Transita från tidigt 60-tal med FM.

Japaner, japaner

🙂 😀 😲 😋 😎 🤪 🤨 🤭 Japaner Japaner !!!


Ett gäng små japanska fickradio från tidiga 60-talet

2 st Hitachi 6-transistorsapparater

3 st Sonyapparater från 1960.

Boys Radio

2 transistors apparater av medioker kvalitet. S k Boys Radio från tidigt 60-tal.

Några olika varianter av 2-transistors Boys-Radio.

DUX inte bara sängar

En  tidig DUX tillverkad i Holland. MV och LV. På nästa bild ser vi en annan modell från samma tid, sent 50-tal men i en helt annan stil.

En tidig DUX tillverkad i Österrike. MV & LV

Din rubrik

Ännu en gammal DUX.

Jag har en liten Radiola ....

Två helt olika - men lika trevliga Radiolor. Den vänstra från mitten av 60-talet och den högra från runt 59-60.

TTT

Två Trevliga Telefunken. Den vänstra Famulus, 7-transistorsapparat med MV & LV fr ca 1958-59.
Den till höger heter Bajazzo och är från 1960. Hade MV, LV och FM. En av mina personliga favoriter i samlingen.

Till vänster Famulus och till höger Bajazzon.

Conserton

Dessa två trevliga modeller hade MV och LV. Antennen var tillverkad som en ram som kunde fällas ut på baksidan och även användas som stöd. Fanns i något olika modeller mellan 58 och 60

På den vänstra Conserton ser man antennen uppfälld på baksidan.

BÄRBART LJUD

I och med transistorns intåg på teknikens arena kunde man kraftigt förminska storleken på olika apparater. Här nedan syns några exempel på Philips bärbara Alltransistorbandspelare. Den högra från 63 och den mittersta från 65. Det är i grunden samma apparat fast i olika årsmodeller.

Dessa modeller var dyra för sin tid och var nära nog det häftigaste man kunde tänka sig som musikintresserad tonåring på den tiden. För de allra flesta (inklusive mej själv) blev de bara en dröm. Minns första gången jag såg en på ett uteparty vid en liten sjö blev jag -och flera med mej - 🤒🤒🤒 (gröna) av avund. 

3varianter av Philips alltransistorbandspelare fån början av 60-talet.

Fler favoriter

Ännu en tidig Conserton med underbar design. MV och LV

1958 är året för denna fina modell.

En Grundig från 58 med mellan och långvåg. En mycket trevlig radio som tillhör mina absoluta favoriter i samlingen. Bärhandtaget fungerade som axelrem om man knäppte upp handtaget och vecklade ut remmen.

Finurligheter

Engelsmännen kunde göra transistorapparater med finess. Denna Roberts från ca 59 hade en platta i botten så man kunde snurra apparaten för bästa mottagning på MV och LV. Fm saknades vid denna tid på de flesta transistorapparater, även om det så smått började införas under 50-talets sista år.

Roberts med vridbar platta i botten

SÛDFUNK

Südfunk gjorde många trevliga modeller genom åren. Här visar jag ett gäng apparater från slutet av 50 och början av 60-talet. Detta märke är min samlarkollega Leif Löfbergs i Landskrona favoritmärke. Det saknades länge ett fint exemplar i min samling: Den första som jag visar nedan har jag fått köpa av Leif. Han tyckte det var skam att det saknades en Sudfunk i en så pass stor samling. Det hade han banne mej rätt i. Jag tackar så mycket Leif.  För er som vill se hans mycket fina transistorsamling hänvisar jag till tidningen Nostalgia nr 2 08 som hade ett fint reportage .  Här kommer alltså några bilder på detta nobla radiomärke. Notera speciellt modellen i krokodilstuk. Äkta galon! Häftigt.

Denna fina Südfunk frå ca 59 har jag fått köpa av Leif.

Krokodil i äkta vinyl.

En trevlig Conserton i röd plast från ca 1960

Bjässarna

Detta är ett riktigt bodfynd. En RCA Victor Världsradio med MV, LV och en hel drös med KV band. Den fungerar inte, och kommer nog heller aldrig mer att göra det. Jag vet inte heller från vilket år den är, men troligen sent 50-tal. Den är heltransistoriserad och avsedd för lågvoltsbatterier. Har snokat lite men inte funnit några delar. Och ändå har jag sökt igenom hela internet.  Finns inget där - ja då finns det troligen inte.

Den hade stått många år i en gammal bod nånstans och var full med råttskit och röda och blå plastbitar, barr,boss och löv. Förmodligen hade den tjänat som bostad åt råttor och möss som inte gärna ville missa kvällsnyheterna.  Det framgår inte av bilden hur stor den egentligen är men efter noggran rengöring och en hel del putsning och polering blev den så här pass fin.
Som synes finns en hel världskarta i locket så risken för råttisarna att villa bort sig var nog minimal. 

RCA Victor världsmottagare i jätteformat. Från sent 50-tal

Grundigs största

En stor och mycket potent apparat fr 66. Satelit 6001. Fanns även med träfodral av teak.

Grundig Satelit 6001

Den näst största

Yacht Boy  1964. En något enklare men ändå mycket avancerad modell med 12 transistorer och 17 dioder. Toppmodell innan Sateliten kom 66.

Yacht Boy

Kungen av Transistorradio ??

Denna Zenith Trans  Oceanic 3000-1 anses av många som "Kungen av Transistorradios". Det kan alltid diskuteras, men en av de bästa är det onekligen, tillsammans med Grundigs stora Satelit 6001 modell är den iaf en av de främsta företrädarna för 60-talets transistorapparater,  även om Japanerna även här ville ha ett ord med i laget.

Jag är lycklig ägare a 2 st av denna magnifika radio tillika även en original handbok.

En av mina 2 Zenith Trans Oceanic apparater.

Runda skalor

Runda skalor var populärt hos många tillverkare under senare delen av 50 och början av 60-talet. Några har du redan sett och här kommer ett gäng till av vaierande fabrikat och modeller.

KAPSCH, Bali och Capri. Exotiska namn på 2 tämligen enkla modeller från 58-59 med MV och LV

Tidig Akkord

Denna tidiga AKKORD kom jag över på en loppis för många år sedan. Det är en apparat med både minirör och transistorer och drivs av ett 90 Volts annodbatteri. Den är troligen från 1957-58 men har FM. Måste vara en av de tidigaste  modellerna med FM. Jag vet inte mycket om den men är det nån som gör det och läser min sida, hör gärna av er med kompletterande upplysningar. maila isf på  582031@telia.com      Tackar på förhand.

Flera 3-vliga apparater av skilda fabrikat...

Här följer en liten kavalkad av sena 50 och tidiga 60-talsapparater av skilda fabrikat.🤪

En Tonfunk från tidigt 60-tal.

Philipsapparater från 1960-61

3 3-vliga Philipsar från 60-talets första år. MV & LV på dessa färgglada apparater

En Philips för hemmabruk.  En utsökt modell från 62 med en liten jalusi på ovansidan som man kan dölja knappsatsen med. Mycket finurligt och snyggt. Denna som sagt från 62, men fanns även 63 och 64 med små förändringar av fronten. Högtalaren var här större än i de "vanliga" transistorapparatern och även uteeffekten var högre vilket borgade för en utmärkt ljudåtergivning.

2 3vliga Grundigapparater. Den vänstra med MV,LV och UKW från 63-64 och den högra enbart MV & LV från 59-60

GE General Electric 1957

2 små Minerva från 59-60

Luxor 1963

Denna lilla trevliga Luxorapparat tillverkades mellan åren 61-63. Trist gul plast men med en exklusiv läderväska till. Populär ungdomsradio.

Interiör från min lilla radioskrubb

Följande bilder visar med all önskvärd tydlighet hur otroligt trångt det är. 2 gånger 4,80 inte mycket att hurra för. 🤨 Förutom transistorapparaterna finns där även mellan 8 och 10 000 stenkakor, 3 radiogamofoner, bandspelare nätradio, broschyrer, skrivbord mm.


Efter mina bravader i media har jag fått flera erbjudanden att köpa, och även sälja apparater.
Jag passar därför på att TACKA alla trevliga människor som ringt och både ställt frågor, men även berättat om minnen med vissa märken och modeller från sin barn och ungdom.


Fortsättning följer........

Kommentarer

01.10.2022 17:42

Anders Tuvesson

Hej . Jag har 2 gamla radioapparater som jag inte vill släng .utan ge till någon som är intresserad av gamla apparater. Jag bor i Kristianstad. Fins det någon här om kring som skulle vara intreserad

11.09.2022 23:07

Björn Persson

Hej! Händer det att du säljer nån emellanåt? Ser att du har en philips från tidigt 60,mamma hade en röd likadan vore trevligt med en sån,mvh

12.09.2022 04:31

Lars Jonsson

Hej. Ur samlingen säljer jag ingenting. Däremot dubletter, apparater i skick som inte platsar m.fl säljer jag ibland. Just nu har jag dock inget till salu.

09.07.2022 09:54

Birgitta

Jag har Luxor Typ R91 från 1949 Tyvärr inget batteri Har denna något värde?

09.07.2022 10:51

Lars Jonsson

Hej. Nej inte mer än ett par hundra kr. Det är en rörmottagare och batterier finns inte numera. Ska vara 90Volts annodbatteri.

03.07.2022 12:08

Malin

Hej, har en centrum radio som du har på bild (svart och silver). Den är efter min pappa. Finns inget batteri i den och undrar om du vet vad det ska vara för batteri? Ser ut på kablarna som till ett 9v

03.07.2022 13:13

Lars Jonsson

Lite svårt att veta vilken du menar. Skicka gärna en bild till mej på radiogubben@gmail.com så kan jag hjälpa dej.

17.03.2022 20:46

Uffe Strömgren

Hej!
Jag har sett din fantastiska samling och har länge letat efter en läderradio som min morfar hade. Vet inte vilket märke det var men den drevs på 9v och hade en lucka av läder. Maila mig! /Uffe

18.03.2022 02:05

Lars Jonsson

Hej Uffe. Den ända jag kan tänka mej att det kan vara är Philips Sport från 62, men den hade 4 runda 1,5 volts batterier som drivkälla.

13.02.2022 14:43

Lars Jonsson

Hej igen Paul. Du har en i folkmun kallad "pensionärsradio". Fanns både som Philips, Conserton, DUX m.fl. kom 62 och fanns till mitten av 70-talet i lite olika utföranden. Sveriges i särklass vanligas

13.02.2022 15:01

Paul Borstam

Jag såg någon variant med annat modell nummer vid namn "pilot". Var det samlingsnamn på alla "pensionärsradioapparater"?

13.02.2022 14:58

Paul Borstam

Det kan jag tänka mig. Alla äldre släktingar hade liknande., då.

13.02.2022 12:27

Paul Borstam

Hej. jag har en Concerton CT 6268 I fint skick. Vi bor på ett ställe där radiomottagning är riktigt svårt. Inte ens Bilsom-lurarna vill riktigt. Men denna pärla går perfekt överallt. Men vet du ålder?

13.02.2022 13:59

Paul Borstam

Hittar inte din mailadress här?

13.02.2022 13:25

Lars Jonsson

Hej. Jag hittar inget i broschyrer. Kan du skicka några bilder till min email så kan jag hjälpa dej. Är du säker på modellbeteckningen?

01.02.2022 18:15

Sten Nilsson

Hej
Jag har en Telstar Pocket radio ER-87 med orginalförpackning och instr.bok Köpt i Japan 1962 när jag jobbade som sjökock

02.02.2022 15:51

Lars Jonsson

Jag kan inte se den för mej. Vore trevligt att se den. Kan du maila några bilder? MVH

16.01.2022 19:03

EL

Hej
har du sony:s portabable radio som 7600 serie i din samling. dessa är väl Transistor radio?

jag tänker som:
ICF-SW22
ICF-SW55
ICF-7600GR

16.01.2022 21:14

Lars Jonsson

Hej. Det är 70 och 80-tals apparater. Jag samlar bara apparater mellan 54 och 69.

02.12.2021 19:54

Micke Eriksson

Hej hej,
Har du någon information om Stella Radio? Värt att försöka sälja den? Reglage och belysning fungerar men får ingen radiomottagning. Kan skicka bilder. Snygg inredningsdetalj om inte annat.

06.12.2021 12:23

Micke Eriksson

Hej igen,
Mejlade ett par bilder till dig. Har du fått mejlet? Med vänlig hälsning, Micke E

02.12.2021 20:37

Lars Jonsson

Skicka gärna några bilder. Min mejl nedan. Vad som bestämmer priset är i första hand funktion och skick. Men även tidperiod.

29.11.2021 22:15

Denny Karlsson

Var kan man köpa en gammal ” fungerande” radio. Eller gammal musikmöbler ( radio&grammofon) Jag Hittar inget på nätet. Eller tittar jag på fel platser såsom auktionshus.?

30.11.2021 05:08

Lars Jonsson

Hej. Finns ofta på loppisar. På Tradera och blocket finns hur mycket som helst. Tradera är dock en auktionssajt så där kan priserna dra iväg.

28.11.2021 22:36

Fredrik Nilsson

Tjena Lars! Vilken häftig och imponerande samling du har! Jag hittade häromdagen en Blaupunkt Derby 691 i riktigt fint skick, vet du någonting om den? Mvh /Fredrik

29.11.2021 00:47

Lars Jonsson

Hej. Den är från 69/70 och är en "enklare" modell utseendemässigt än den vanliga Derbyn. Dock samma höga kvallitet i utförande och även ljudmässigt.

06.10.2021 18:15

lennart ellingsson

Hej har en fundering i min barndom 55 56 hade min släkting en batteriradio som jag minns väldigt bra men har alldrig sett en senare.Gul hårdplast hårt hantag stor stationsinställning i plast

06.10.2021 18:27

Lars Jonsson

Det ringer ingen klocka vad det kan vara för radio. Vet du om det var en transistor eller en batteridriven rörradio? Dom tillverkades parallellt under några år mellan 54 och 58.

19.09.2021 14:21

Jan Eklind

Hejsan! Jag är en total novis kring gamla radioapparater, men vet när jag tycker något är vackert… häromdagen köpte jag en gammal Philips typ bs 311 a n. D inget FM- band samt saknar antenn. Vad göra?

19.09.2021 18:18

Lars Jonsson

Hej. Det är inte mycke att göra. Du kan ju koppla in en uteantenn så får du in några utländska AM stationer på kvälls ich nattetid. FM fanns inte på tidigt 50-tal i Sverige.

21.07.2021 10:40

Lars-G Lundelin

Hej!
Undrar om det finns någon identisk motsvarighet till DUX SX-1763 transistorradio, eller var man kan få tag i ett schema för radion?

21.07.2021 11:29

Lars Jonsson

Hej Det är en 70talsradio. Ligger utanför mitt samlarområde. Jag skulle kunna tänka mej att det finns uppgifter på radiomuseum.org.

04.07.2021 18:29

Ingegerd Axelsson

Hej söker ett märke till monark radio en röd plast radio. Kanske du har?

04.07.2021 19:50

Lars Jonsson

Hej. Nej jag har för tillfället inga märken. Inte lätta att få tag på. Mitt tips är att du kollar loppisar.

23.06.2021 18:25

Bjarne Fredriksson

Har en urgammal Luxor mikrovågsugn. Varit med mig i många år. Den fick en smäll av blixten när det på kort tid drog förbi tre åskoväder runt huset. Undrar om det finns några reservdelar i någon gömma?

23.05.2021 17:54

Hans-Göran Melander

har även en rörradio Philips L3S 85 B med orginalkartong.Rörbestyckad och inte provad. Intresse för en sådan?

23.05.2021 17:49

Hans-Göran Melander

Hej!
Jag ramlade över en Radiola Portett 7511. Reseradio byggd på träram och med vridkondensator.
KAn du hjälpa mig med vilken batterispänning den skall ha? Den fungerar på 220 kul med batteri.

08.05.2021 17:05

Bengt-Åke Andersson

Hej
Jag har en gammal radio jag fick på 60-talet
Med tre stora knappar på ,som fungerar mycket bra fortfarande (NordMende)
Skänker gärna den till dig
Bästa Hälsningar
Bengt-Åke Andersson Halmstad

09.05.2021 11:36

Lars Jonsson

Tack Bengt -Åke, och grattis på namnsdagen vi hade härom dan. Jag heter oxå Åke i mellannamn. Jag tar gärna emot radion. Maila mej fraktpris och nummer jag kan swisha på till radiogubben@gmail.com.MVH

06.05.2021 21:29

Lars Mossberg

Jag hittar inte Philips Philetta med snabbvalsratten i listan på apparater och som lyfte FM i Sverige

01.05.2021 22:17

Anna-Lena Lindholm

Hej jag har en gammal dux radio i orginal kartong,typ 40/50talet fungerar utmärkt,tror du att den kan vara värd något?

01.05.2021 22:47

Lars Jonsson

Hej. Det är svårt att bedöma värdet utan att ha sett den. Att originalemballage finns kvar är ett plus. Skicket är oxå helt avgörande.

11.03.2021 19:03

Lasse Kronqvist

Hej! Jag köpte en portabel transistorradio på 60-talet på EPA i Malmö. Modellen hette European Det var en sk allbands med germanium-transistorer och suverän ljudkvalite' som övn.först till elgitarr

17.02.2021 22:53

Leif

Hej. Jag har köpt en Monark 1821, men den verkar helt död, det ”glöder” något orange uppe till höger om man ser den framifrån. Vad kan det vara för fel ?
Något man kan fixa själv ? Eller vet någon ?

14.07.2021 15:02

Philip

Hej kan vara en transistor som är trasig kolla om alla transistorerna lyser grönt när radion är igång om någon inte lyser grönt utan oranget är den trasig då kan man köpa en ny billigt på internet

09.02.2021 11:46

jöran

Vad vet du/någon om Radiola, typ 7707, nr 704893, går på tre platta batterier (Batteri 3R12/Flat)? Undertill verkar finnas ett urtag, el eller antenn. Blå med snabbvalsknappar. Årtal?

19.01.2021 00:59

lars biström

Michael, tror det kan finnas något intressant om design av radio/teve i boken Svensk industridesign -- en 1900-talshistoria. Red.: Lasse Brunnström.

08.01.2021 09:26

Michael Masreliez

Hej !
Jag undrar om du känner tilö någon bok som beskriver vilka som designade gamla radio och tv-apparater. Har läst att ngt kända namn som Stig Lindberg mfl kan ha varit delaktiga i detta.

08.01.2021 10:19

Lars Jonsson

Hej. Nån speciell bok känner jag inte till. Du har helt rätt vad gäller Stig Lindberg. Han designade både Transistorradio och TV för Luma. Dieter Rahms designade radio åt Braun.

18.12.2020 21:04

Anette Carlsson

Hej. Jag har fått ärva en gammal radio
Vet inte från vilket år. Den går på likström. Det står Stern och stern Stockholm Sweden. Marconi. Stor i trä
L36 M 10490 på den. Känner du till den?

21.12.2020 03:31

Lars Jonsson

Hej. Skicka ett mejl till mej på radiogubben@gmail.com och klicka på bigoga fil.

20.12.2020 19:21

Anette

Hur bifogar jag bilder

19.12.2020 10:31

Lars Jonsson

Hej Anett. Skicka en bild på både fram och baksida så kan jag hjälpa dej. Fanns många modeller att välja på. Går inte att avgöra bara på uppgifterna.

09.12.2020 11:30

Patrik

Kan en Grundig C9000 automatic vara värd några hundralappar ?

09.12.2020 11:34

Lars Jonsson

Jo det kan den säkert. Fint fungerande skick kanske 4-500. Prova att lägga ut den på Tradera eller Blocket om du vill sälja den.

09.12.2020 10:12

Patrik Söderberg

Hej
Vilken underbar samling, jag undrar om du har en Grundig C9000 Automatic i din samling? Hade en sådan som barn, underbar. Kan man hitta en sådan idag?

09.12.2020 11:21

Lars Jonsson

Hej Patrik. Nej nån C9000 har jag inte. Det är en sen 70-talare och jag samlar bara 50 och 60-talare. Kul att du gillar samlingen.

28.11.2020 10:39

Jonas Liliequist

Hej!
Har någon en miniatyrradio med subminiatyrrör ( rören har en pennas diameter) att sälja. Saknas i min samling.
Med vänlig hälsning/Jonas L

28.11.2020 11:15

Lars Jonsson

Inga lätta grejer att få tag på det.

21.11.2020 09:40

Ulf Sandqvist

Skall vara Skantic.

21.11.2020 15:19

Lars Jonsson

Den fanns både som Scantik och Luxor och kallades i folkmun "beautybox" eller "damradion". Fanns under åren 53-58. Var mycke populär och såldes i stora mängder. Värdet beror helt på skicket. 3-700 kr.

21.11.2020 09:39

Ulf Sandqvist

Hej. Jag har en liten trevlig radio. En Skandia typ 55 med uppfällbar lock och spegel på insidan av locket. Färg grön. Finns det något värde.

15.11.2020 18:07

Kristoffer thysell

Hej. Jag har en centrum radiomöbel från början av 1950 som alltid fungerar, men nu fungerar endast radion, tallriken till skivspelaren snurrar ej, vad kan det bero på?, kanske något du kan svara på

15.11.2020 18:40

Lars Jonsson

Sannolikt har gummit på mellanhjulet torkat. Det är det vanligaste. Ev kan det vara en säkring. Svårt att säga utan att undersöka den. Tips: Kolla med nån lokal radiohandlare.

15.11.2020 16:41

Hasse Carlson

Hejsan! Jag har en gammal radio. Telefonkedja Arcolette 3 från ca 1928. Ser ok ut. Någon som vet var det är bäst att annonsera ut till försäljning?

19.10.2020 07:20

Natalie

Wow! vilka fina radioapparater, Boy radion t.v i mint grön - galet fin! Jag har en Transmiranda i perfekt skick, vad tror ni jag kan få för den? Vad är rimligt bud att lägga, tack! :)

21.10.2020 08:25

Lars Jonsson

Måste se den för att kunna bedömma. Skicket är A och O för värdet. Du får gärna skicka en bild så kan jag lättare bedöma värdet.

23.06.2020 09:56

Jesper

Hej,

Har en gammal radio Luxor med kanske 100 tillhörande lp skivor ifrån min farfar. Skulle vara intressant vad denna modell heter och om man kan få igång den. Skulle kunna skicka bild på den.

23.06.2020 10:46

Lars Jonsson

Hej. Skicka några bilder till radiogubben@gmail.com
så blir det lättare att bestämma år och modell.

01.05.2020 10:25

Håkan josefsson

Har en tandberg radio tp 41 nr 1148308 behöver el sladden tIll den var kan jag köpa den vänliga hälsningar Håkan

24.06.2020 07:02

Jesper

Tack, mailat!

31.03.2020 19:35

Maria

Såg ditt svar nu,skickar på den 😄

31.03.2020 19:18

Maria

Har skickat bilder på din mail nu!

31.03.2020 19:32

Lars Jonsson

Hej. Nej några bilder har jag inte fått. Skickade du dom till radiogubben@gmail.com ?.

31.03.2020 14:39

Lars Jonsson

Knapparna på ovansidan är av/på, antenn, Långväga, Mellanvåg och FM. troligen. Skicka gärna nån/några bilder till min e-mail så kan jag ge dej exakta svar.

31.03.2020 11:52

Maria

Fick ej med att på fronten så finns 2 rattar,1 som det står Ton på och 1 för Volym,Ton ratten reglerar jag basen låter det som.Men i övrigt inget synligt att kunna ändra till ”andra kanaler 😔

31.03.2020 11:46

Maria

Hej!
Vilken härlig samling du har!
Har en Aga i teak,som jag inte blir klok på.
5 knappar varav 3 är ”kanaler” 1 av/på och 1 det står Gb på, inget synligt ställa att söka kanaler på.Går det inte?

17.01.2020 21:31

Jörgen Walther

Hej
Fin samling apparater! Roligt att se.

Jag har en gammal svart Radiola Operett 7517 i läder.
När kan den vara tillverkad?

17.01.2020 21:45

Lars Jonsson

Den fanns mellan 1964 och 66.

12.01.2020 12:31

Stefan

Hej . Intressant sida. Jag undrar lite över raketost radion. vilket år ? MVH Stefan

12.01.2020 14:20

Lars Jonsson

Hej. Det är en FM radio från 90-talet. Vet inget om tekniska data. Har sett några på Tradera genom åren. Blir ganska dyra.

28.12.2019 16:25

Poul Berg, Danmark.

Meget interessant side!
Jeg har en gammel DUX transistorradio typ B591, og jeg kan se, at du også har et eksemplar af den samme radio.
Kan ikke finde data og diagram. Kan nogen hjælpe med det?

29.12.2019 08:33

Lars Jonsson

Hej Poul. Den heter Sunny och kom 1959. Den har 6 transistorer, 4" högtalare och uteffekt 0, 36 watt. Fanns även en bärväska för 10 kr. Pris 245 kr. Om du mejlar mej skickar jag bilder ur broschyren.

15.12.2019 18:25

lennart larsson

Hur kan jag sända bilder till dig

15.12.2019 21:30

Lars Jonsson

Maila mej på radiogubben@gmail.com

15.12.2019 18:24

lennart larsson

Kan denna batteridrivna radiomottagare vara från tidigt 1930 tal

11.12.2019 18:31

lennart larsson

söker bild på en batteridriven radiomottagare från 1930 talet
håller på att skriva en bok om koloniområdet Brändaholm i Karlskrona som snart fyller 100 år
då framkommer det att 1939inköpet en sådan

11.12.2019 20:46

Lars Jonsson

Hej Lennart. Jag samlar bara transistorapparater. Men jag har broschyrer på äldre batteriapparater. Svara till min mailadess så skickar jag bilder till dej.

23.11.2019 02:40

Kjetil Furuberg

Har ni en bra bild på Monark ReiseRadio i från 1966 så vore ja tackasam !

18.11.2019 13:56

Jöran Stridbeck

... en Radiola ...

18.11.2019 13:31

Jöran Stridbeck

Hej, jag har en gammal enkel, beteckningen 7707, blå lite pösigt omslag, sex knappar på översidan, ”från” plus fem snabbval P1 till P5, en volymknapp och en tonknapp, en batterilucka osv. Någon info?

28.10.2019 09:44

Kristian Thöldte

Hej.
Har en transistor Philips B4S 24 T. Kan det finnas ngt intresse för den?

28.10.2019 10:54

Lars Jonsson

Hej. Under förutsättning att den fungerar och att antennen är hel och batterifacket rent och fritt från battersyra, brukar dom säljas fur mellan 2 och 300 kr

08.10.2019 08:06

Kenneth Holm

Hej Lars, jag har en blå Prince i blå läder (60 tal)Den fungerar, men batterihållaren som är i vit plast har spruckit i ena kanten c /lr14 4 batterier. Finns någon att få tag på Med vänlig hälsning,

07.10.2019 15:01

Lena

Hej jag har en stella radio med skinnfodral. Hur får jag igång den. Har inga batterier. Ser ut som man kan ha sådana man har till brandvarnare. Hur ska jag göra?

08.10.2019 06:22

Lars Jonsson

Batterikontakter för 9V batterier finns på Klas Olsson. Löd fast en sån på den befintliga så kan du använda radion. Dock med kortare batteritid.

03.10.2019 15:42

Karin

Hej!
Jag har en gammal Philips alltransistor. Suveränt ljud och fungerar perfekt förutom att jag inte vet hur man reglerar ljudet. Nu står den endast på väldigt hög volym

03.10.2019 18:39

Lars Jonsson

I andra fallet kan möjligen ett par droppar rostlösande olja hjälpa. Men ta inte för mycket. Det gäller att få in det i potten.

03.10.2019 18:36

Lars Jonsson

Svårt att säga vad felet beror på.Händer det inget när du vrider på ratten kan den ju ha ärgat, eller om den inte går att röra, har fastnat. Kan möjligen avhjälpas med kontaktspray i första fallet,

19.09.2019 21:54

Maria

Hej jag flera äldre radioapparater i trä, bla Telefunken som jag vill sälja, vill gärna veta vart jag ska vända mig, finns 5 mil från Sthlm på västra sidan. Tack MVH

20.09.2019 02:39

Lars Jonsson

Hej Maria. Blocket och Tradera funkar bra. Vill du nå utomlands är ebay ett alternativ. Är det någon gammal transistorradio så är jag intresserad.

28.08.2019 14:56

Chris Hakala

Hej jag kommit över en låda med massa vad som Ser ut som säkringar eller nått. Det är små glas cylindrar. Och en surplus radio conversion manual volume 3 från 1960. Om det finns intresse så maila mig

26.08.2019 13:54

Janne Z

Hej
Jag har en gammal rörradio i orginalkartong
Philips D53 (einknopf), känner du till någon som kan vara intresserad att ta över den?

17.09.2019 09:26

Rizwan

Hi, I am interested to buy this.how i can contact you for pictures or more information.

26.08.2019 16:14

Lars Jonsson

Hej Janne. Den är från 1937. Ganska avancerad med bl. a multifunktionsknapp.
Jag samlar bara transistorapparater, men har bekanta som samlar rörapparater. Jag ska höra mej för. Skicka mej ett mail.

24.08.2019 15:46

Olle Jonasson

Hej, tack för bilderna på alla fina gamla hörsnäckor. Kul samlarhobby du har. Jag är intresserad av en apparat, om den är till salu. Philips -62, med fack ovan som döljer knapparna. Tacksam för svar.

24.08.2019 16:45

Lars Jonsson

Hej Olle. Just för tillfället har jag inga apparater till försäljning.
Trevligt att du gillar min samling. Att samla är kul, vad man än samlar på.

21.08.2019 08:06

Paula Lückner

Hej. Är i desperat behov av en kunnig människa på sånt här. Har en massa gamla radio stereo rullbandspelare skivspelare agafon mm mm och vet INGENTING mer än hur de används. Risk syster slänger. Hj

21.08.2019 08:50

Lars Jonsson

Hej. Jag rekomenderar FB gruppen Gamla radioapparater.

12.08.2019 15:31

Jea Jonsson

Hej! Har en raketradio sim jag tänker sälja. Kan du säga vad den kan vara värd? Undrar också om jag får låna din bild till min annons? Hälsningar Jea

12.08.2019 16:01

Lars Jonsson

Hej. Är den hel och har originalkartongen kvar kan den vara värd ca 300 kr. Fanns ett flertal olika utföranden och tillverkare. Det är alltid bäst att ha en bild på radion som ska säljas.

08.08.2019 17:26

hasse bengtsson

jag har en suflouk med både lw mw ukw auto bra jud jusgrön med ett vit band runt på mitten är det en 60talare

08.08.2019 19:03

Lars Jonsson

Du måste mena en Sudfunk. Har den rundskala eller "vanlig" skala? Skicka gärna en bild så kan jag lättare bestämma modellen och därmed de uppgifter du efterfrågar.

06.07.2019 10:54

Lars Gunnarsson

Hej,
Har du schema + ev. trimanvisning till Centrum transistorradio 503?
(502 är kanske samma apparat)
Jag betalar.
Häls.
/Lars G

06.07.2019 13:30

Lars Jonsson

Hej. Jag har konsulterat mina pärmar men hittar den inte där. Har för mej att jag har fler pärmar nånstans. Ska leta upp dom.

02.07.2019 09:07

Nina

Hej! Vi har en gammal Nornan Radio Typ 205. Vi får inte in några kanaler, den tar emot ström och brusar. Kanske behövs antenn? Står Antenn jord, där sitter ingenting. Har bilder om nån vill se.

06.07.2019 13:32

Lars Jonsson

Hej. Sätt in en bandkabel i FM antennuttaget. Då ska det hända grejer när du söker station.

24.06.2019 16:59

Ragge Jagero

Hej, har en radio DUX modell 293 A. Vilket tillverkningsår kan gälla för den?

24.06.2019 20:01

Lars Jonsson

Hej. Jag skulle säga runt 1950.

09.06.2019 16:48

Laila

Hej. Har en radio som det sitter ett märke på skantic Radio o ett märke till med en kungakrona. Undra lite år o värde?

09.06.2019 17:34

Lars Jonsson

Hej Laila. Scantik var en svenskt radiotillverkare. Kungamärket visade att dom var Kunglig hovleverantör. Det är omöjligt att sätta ett värde utan att ha sett radion. Skicka gärna några bilder.

05.05.2019 10:05

Lars-Erik Löfroth

Hej!
Jag äger en radiomottagare som heter E 304 modell 1926! Finns det något värde i denna?? Tillverkaren är Elektriska Aktiebolaget Aeg Stockholm!,

Hälsningar Lars-Erik

05.05.2019 10:46

Lars Jonsson

Hej. Skick och funktion är helt avgörande för prisbilden. Skicka gärna några bilder så kan jag värdera den någorlunda.

15.04.2019 21:35

Rasmus

Hej och tack för svaret verkligen.😁
Men jag hade fel, det är en Grundig satellit 6000! , vad är ett marknadsvärde på den tro?
H/Rasmus

15.04.2019 22:57

Lars Jonsson

Samma prisbild. Ser exakt likadana ut. Jag har båda och kan inte se nån skillnad förutom att det står 6000 och 6001.

14.04.2019 12:01

Rasmus

Hej äger en Grundig satellit 210 eller 6001= samma sak?
Den är helt i nyskick, frågan är om den är använd överhuvudtaget.
Vad kan man sälja den för?
Tänkte lägga ut annons på den.
H/Rasmus

14.04.2019 12:50

Lars Jonsson

Hej Rasmus. Fanns i 2 utföranden. Svart galon eller träkabinett. Kan gå mellan 500 och 2000 kr beroende på skick och funktion. Ibland mer om 2 st bara ska ha den.

22.03.2019 08:51

marie

Min pappa gav mig en jubileumsutgåva av en Luxor radio serienummer 0812 typ hr9170 är det något jag kan sälja och vad är den värd den samlar bara damm

22.03.2019 09:27

Lars Jonsson

Det är en trevlig radio. Är den fin och fungerar är den värd 4 -500 kr. Prova att lägga ut den på Tradera eller Blocket.

16.03.2019 08:41

stina

hej jag har en telefunken gavotte 9 kw-s som är rosa grön och blå. färgen är väldigt proffsigt gjord utan rinningar tom på knapparna. vet du om den har funnits på marknaden eller om någon lackat den?

16.03.2019 09:09

Lars Jonsson

Hej. Den är med största sannolikhet omlackerad. Det vanliga var att dom var utförda i ek eller teak. Vore kul att se en bild.

02.03.2019 19:41

Eva-Lena Wells

Hej! Vår pappa hade ett radiomuseum i Mariannelund. Nu har vi tyvärr fått lägga ner. Vet du möjligen någon som vill köpa?

11.02.2019 13:59

Åsa

Hej! Jag har en liten ljusgrå Crown utan modellnr. eller liknande. Den är ca 16 cm lång, ca 10 cm hög och ca 5 cm djup. Jag skulle kunna sms:a bild på den, om du mailar nummer.

11.02.2019 15:26

Lars Jonsson

Hej Åsa. Ja skicka gärna bilder. Det blir liksom lättare att identifiera radion då.
0705582031 eller radiogubben@gmail.com

03.02.2019 10:51

Claes

Hej! Trevlig sida! Tänkte höra om du möjligtvis vet året på en Philips L4s41T som vi införskaffade här nyligen. Tack på förhand.

03.02.2019 11:47

Lars Jonsson

Hej Claes. Jag är inte helt säker på årtalet, men jag har för mej den är från 1964.

13.01.2019 07:27

Kjell Björk

Fin samling och kul läsning. Jag har bara två som jag försöker hålla vid liv. Jag skulle behöva en ny antenn till min Blupunkt. Har du nån bra kontakt på sånt?

13.01.2019 09:40

Lars Jonsson

Hej. Antennerna är svåra. Finns hur många varianter som helst, varierande t.om mellan modeller av samma tillverkare. Svåra att få tag på. Ingen nytillverkning.

17.12.2018 11:35

Thomas Björklund

Va trevligt och se så många apparater du har! Har själv ca 150 st bärbara. Håller nu på att sälja ut. Hur många har du? Är det någon spec som du saknar? Kan man besöka ditt museum? Med vänlig hälsning Thomas Björklund

27.01.2019 21:38

Ahlem Jouini

Hej Thomas, jag vill hemskt gärna titta på vad du har. Kan tänka mig att köpa flera.

17.12.2018 12:41

Lars Jonsson

Hej Thomas. Ja du är välkommen på besök. Jag bor utanför Sundsvall. Jag har ca 600 transistorradio mellan 54 och 69. Sen har jag ungefär 75 andra radio/batteriapparater. Det är många som saknas ändå.

01.10.2018 21:01

Ingemar Lindqvist

Till Morten Selnes:
Verkar vara svårt att hitta schema till Nornan IB 55. Hittade bara detta:
https://www.radiomuseum.org/r/svecykel_nornan_ib55ib_5.html

21.09.2018 03:54

Lars Jonsson

Hej. Nej jag har inte den. Jag samlar främst på transistorradio mellan åren 1954 till 1969.

19.09.2018 12:58

Morten Selnes

Hei. Har du skjema på Nornan IB55 batteriradio?

20.09.2018 13:06

Morten Selnes

Har du radioen i samlingen din? Skulle hatt rørbestykning og plassering. Vanskelig å finne noe om denne radioen noen plass.

19.09.2018 18:07

Lars Jonsson

Hej Morten. Nej jag har inget shema till den.

03.08.2018 10:24

Staffan Svensson

Hej, har en radio och skulle vilja veta vilken modell och år den är av? Någon som vet?

03.08.2018 11:39

Lars Jonsson

Hej Staffan. Om du skickar några bilder på den kan jag hjälpa dej.

15.07.2018 06:56

Kent Persson

Hej har köpt mig en National RQ-115 rullbandspelare söker ett rullband av den lilla modellen ca 3 tums diameter. hoppas någon kan hjälpa mig mvh Kent

15.06.2018 10:58

Franck Rasmussen

Jag har en AGA 3314 i mycket fint skick, är det någon som är intresserad av en sådan?

31.05.2018 20:08

Håkan jungblom

Hej
Vad vet du om novak traveller år 1964?
Ovanliga??
Mvh håkan

01.06.2018 02:58

Lars Jonsson

Hej Håkan. Det är en belgiskt 7 transistorsradio med MV och LV. 1964 var FM väl utbyggt så det var enklare apparater som saknade FM. Dessutom var problemet transistorer och FM löst. Inte så vanlig.

30.05.2018 07:18

Hans Nordlund

Hej. Jag har en NORNAN RADIO Typ 1600 FM. Har stått som prydnad på ett skåp några år. Nu tänkte jag göra mig av med den och undrar värdet. Har inte testat den än. Är i fint skick /Hans

30.05.2018 17:51

Lars Jonsson

Du är vääkommen. Ring eller mejla först bara så jag är hemma. 0705582031

30.05.2018 16:40

Hans Nordlund

Hej och Tack för Info Lars. Får komma upp o hälsa på dig i sommar och kika på dina gamla godingar. Bor i Söderhamn så det är inte så långt :)

30.05.2018 10:17

Lars Jonsson

Hej Hans. Den är från ca 56. Prismässigt 50 - 300 kr beroende på skick och funktion.
3vligt att du hittade min sida.

21.05.2018 05:19

Joakim Servin

Hej.
Tack för svar, har inte möjlighet att bifoga bild. Får lägga upp på någon Sälj sida och hoppas på det bästa.

Mvh Joakim Servin

11.05.2018 16:51

Joakim Servin

Hej
Har kom över en äldre radio av märket Monark Tobo bruk typ 224. Fungerar felfritt av vad jag kan avgöra, står mest och tar plats.
Undrar vad priset kan ligga på om det är lönt att sälja?

11.05.2018 19:36

Lars Jonsson

Hej Joakim. Det är svårt att sätta pris när man inte sett den. Skicket helt avgörande. Skicka gärna en bild. Några större summor är det inte fråga om.

15.04.2018 08:15

Karin Hedskog Tuovinen

Hej! Vi har en centrum FW55 som står i vägen. Kan du berätta om den har nåt värde? Vågar inte plugga in den i ett eluttag, så jag vet inte om den fungerar.

15.04.2018 13:13

Karin

Tack så jättemycket för svar! Den är inte i toppskick direkt så då gissar jag mot den lägre siffran, men ändå för fin för tippen bäst att inte plugga in den i eluttaget då

15.04.2018 13:04

Lars Jonsson

Du bör nog inte sätta i sladden och starta den. Den kan vara inställd på 127 Volt. Det var vanligt på den tiden. Gör gärna ren den ordentligt och behandla den med möbelpolish.

15.04.2018 13:01

Lars Jonsson

Hej Karin. Den är från tidigt 30 tal. 33-35 nånting. Stationsinställningen var exklusiv för sin tid. Nypriset var ca 350 kr vilket var mycke då. Värde nu mellan 800 och 1200 kr beroende på skick.

14.04.2018 20:17

Gunnel Ceder

Hej, Min syster har vid flyttstädning hittat en Skantic Safir Typ 3021-2 Ser. 2 Tillverkn.nr. S613360. Tyvärr verkar den inte fungera. Har den något samlarvärde? Tillverkningsår?

24.03.2018 14:57

Stefan Olander

Hej, jag har en centrum radiogrammofon 4279. App nr 279-3393. Finns i Sthlm. Värde på denna? Fungerar fint. Någon intresserad? stefan.olander@hotmail.com

25.03.2018 08:55

Stefan Olander

Hej Lars, stort tack för info!

Mvh Stefan

24.03.2018 17:07

Lars Jonsson

Hej Stefan. Den är från runt 58-60. En vanlig modell i svenska hem på den tiden. Främst beroende på nätet format till bra pris och bra ljud. Värde i fint skick 3 - 500 kronor.

23.03.2018 15:36

harry kinos

har en gammal normende från 50talet

23.03.2018 15:49

Lars Jonsson

Hej Harry. Är det en rörradio eller en transistorradio? Skicka gärna bild så kan jag hjälpa dej med uppgifter och värde.

20.03.2018 15:25

Camilla Nilsson

Hej.
Har hjälpt min får att rensa på gården. Hittade några gamla radioapparater och undrar lite Ang värdet och ålder på dom. Skickar gärna bilder i email. Mvh Camilla

20.03.2018 20:33

Lars Jonsson

Hej Camilla. Ja skicka gärna några bilder så kan jag lättare ge dej fakta.

11.03.2018 12:36

Jouni

Hej har en gammal transistorradio ser ut som den heter fumita tillverkad av lumalampan AB skulle vara kul och få reda på lite mer om den

11.03.2018 17:02

Lars Jonsson

Hej. Den heter Luma nu mina och finns i olika utföranden. Skicka gärna en bild så ser jag bättre och kan göra en bättre bedömning.

20.02.2018 19:02

Kalle Ivar 90 år

jag var med sedan 1934 och känner igen många apparater som jag reparerat och ägt. Är det någon som vill köpa mina allra första böcker om radio startande 1920?

10.02.2018 18:56

Kurt A Snekvik

Hei
Jeg har en Philips transistorradio som trolig er av svensk opprinnelse da den har LV og MV. Type L 3S22T med serienr. 169496 Det er lær på alle sider og treverk på endene.Har du opplysninger???

11.02.2018 09:53

Lars Jonsson

Hej Kurt. Den är från 63 men har även FM. Om jag får din mejl kan jag skicka bilder och data. Vore kul att se den.

08.02.2018 06:52

Caroline

Hej. Vilken bra och fin hemsida!
Jag renoverar möbler och har precis påbörjat renovera utsidan av en stor art noveau radio/fonograf. Har du tips om vart jag kan skicka bilder och fråga om ursprung?

04.02.2018 08:25

Diana Redeker

Kära radiogubben!
Jag har en DUX radio från 50 talet i palisander.
Min mamma och jag har använt den nästan dagligen men nu har den gått sönder i mottagningen. Kan den lagas?
hälsningar Diana

04.02.2018 08:46

Lars Jonsson

Hej. Den går att laga. Kolla med nån radioaffär där du bor. Finns reservdelar.

22.12.2017 10:09

Conny Pettersson

Hej har en nornan typ1745 och undrar om den här något värde? Mvh conny

26.10.2017 18:30

Tova

Tack för snabbt svar, året du anger passar perfekt till min övriga interiör så jag kommer att buda på den Tack igen!

26.10.2017 20:12

Lars Jonsson

Ja det tycker jag att du ska göra. Den ser ut att vara i mycket bra yttre skick.
Lycka till. Jag följer budgivningen.

26.10.2017 16:23

Tova

Hej Lars!
Jag är i behov av experthjälp, om du har möjlighet att ta dig tid i några minuter? Det finns just nu en Luxor till salu på Tradera med objnr: 293393780
Vilket tillverkningsår kan den ha?

26.10.2017 17:18

Lars Jonsson

Hej Tova. 1946 - 48 c:a. Luxor bordsradio såg ut ungefär som din mer eller mindre under hela 40-talet. Exaktare än så kan jag inte vara utan att se modellnummret. Det står på baksidan.

26.09.2017 19:06

Henrik Sim

Skänkes fungerande DUX Radiogrammofon, reparerad av Erik "Audion/Edison" Andersson. Ögat intakt, fräsha rör, 12" urplockad ur skåp. Kontakta mig omg eftersom mitt förrådskontrakt går ut.

05.08.2017 13:28

Christine Nordqvist

Hej!
Har en Transita centrum transistor radio 50-60 tal till salu om någon är intresserad

05.08.2017 15:42

Lars Jonsson

Hej Christine. Kan vara intressant om den är fin och har hel antenn. Skicka gärna några bilder. radiogubben@gmail.com

28.07.2017 16:31

Tobias

Hej! Jag söker en gammal Philips radio som jag sett på en loppis. Tror att den kan heta Philips B5X14A Bi-Ampli. Har bilder på den. Vet någon vart jag kan få tag på en sådan o vad den kan kosta?

28.07.2017 19:47

Lars Jonsson

Fanns i några olika varianter under 50 talets senare hälft. Har haft en bokhyllemodell men har inte kvar den. På Tradera brukar dom komma ut då och då. Priserna ligger mellan 4 och 700 kronor beroende

27.07.2017 14:07

Karl Olof Pellava Stuck

Hej här kommer några bilder. Jag undrar om du vet något om radion. Jag kan tyvärr inte få ljud i den. Det är en salora

26.07.2017 14:53

Karl Olof Pellava Stuck

Jag har en gammal Sevilla 100 radio från Finland. Kan tyvärr inte få ljud i den. Känner du till en sådan???

26.07.2017 17:18

Lars Jonsson

Hej. Sevilla är modellnamnet. Är det en Salora eller en Finnlux. Kan du skicka en bild vore det bra

15.07.2017 10:40

Gert Lindvall

Skall flytta har några gamla transitorapparater stående, Har glömt om de fungerar.Kan de vara av intresse eller skall de bara dumpas? AGA Transistor 3134
AGA 3140, AGA 3316 och Philips L4S23T?
Tack!

15.07.2017 11:17

Lars Jonsson

Hej. Jag är intresserad. Kan vara bra, om inte annat som reervdelar. Skicka gärna några bilder till radiogubben@gmail.com så ser man skicket. Vad vill du ha för dom i.s.f??

06.07.2017 07:00

Bodil Lundberg

Hej, har en radiogrammofon Philips AG 1002 V men saknar stift till grammofonen, vet inte hur jag ska gå tillväga för att få tag i ett, kanske ni har ngn idé? Tack på förhand MVH Bodil Lundberg

06.07.2017 16:27

Lars Jonsson

hej. du måste veta modell och vilken spelare som sitter i. www.svalander.se säljer tillbehör på nätet. har även butik i Sthlm Svalander Audio

29.06.2017 14:24

Gunlög Engström

Hej. Har en radiogramofon från början på 50-talet och ett trettiotal stenkakor.Var kan jag sälja detta och till vilket pris? Tacksam för svar

01.07.2017 20:13

Lars Jonsson

Hej. Det ätr ingen större efterfrågan på radiogrammofoner, därför är priserna låga. Försök lokalt i första hand. Blocket i andra hand men frakten blir svindyr. Lycka till

29.06.2017 13:49

Nilla

Hej
Jag har en aga Europa 51 med tillhörande instruktionsbok. Är det nåt av värde? Har ett foto om ni svarar på nilla@hotmail.se

26.06.2017 19:30

Nevine Löke

Hej, jag har en DUX radio, tyvärr, har ingen anning vilken år är den tillverkat!
Jag tittatde på bilen i din sida, men jag har inte sett nån lika min! Jag skickar gärna en bild på den, om du önskar.

26.06.2017 22:12

Lars Jonsson

Hej. Ja skicka gärna bilder så kan jag säkrare hjälpa dej. Jag har bara några apparater på bilderna på hemsidan.

23.05.2017 21:26

ion batrane

väldigt intressant, födde nostalgi! Jag har ägt en Grundig Satelite på 60' talet och gärna skulle köpa på nytt en, om den är i bra skick med propert ljud

16.05.2017 08:14

pekka räsänen

jag har en tavla med dux radio modeller från 1959 som jag kan sälja om någon är intresserad

12.05.2017 06:47

Anders Johansson

Imponerande
Blir lite avundsjuk.
Med vänlig hälsning, Anders i Höganäs

13.05.2017 07:19

Lars Jonsson

Tack, det var 3vligt att du gillar sidan. Om du har vägarna uppåt Sundsvall nångång är du välkommen att besöka museet. Hör av dej före bara.

04.05.2017 17:03

Marina Borstam

Hej.Mycket fint sida. Jag har en liten transistor radio från dux. Dux 1280. I Radio stå sx1280/33. Vet du kanske när den är tillverkad och vad den har för ett värde? . Mvh Marina Borstam

13.05.2017 07:23

Lars Jonsson

Hej. Den fanns mellan åren 61 och 65 i lite olika utföranden på bl.a högtalargallret. Fanns även som Philips och Conserton.

03.05.2017 21:42

Peter Pedersen

Fin sida, fin samling. Är du intresserad av en östtysk transistorradio Lausitz från 70-talet?

04.05.2017 17:11

Lars Jonsson

Hej Peter. Jag samlar egentligen bara 50 och 60 tal pga platsbrist. Det låter dock intressant. Kan du skicka några bilder så blir det lättare att bilda sej en uppfattning.

23.04.2017 05:32

robert

Du har en verkligen en imponerad samling radio apparater. Det var intressant att ha varit på din sajt. Lärorikt.

26.04.2017 07:22

Lars Jonsson

Trevligt att du gillar sidan. Kommer du till Sundsvall nån gång är du välkommen på ett beök på"museet". Det ät 2 mil väster om Sundsvall. Hör av dej före bara så jag är hemma.😎

19.04.2017 19:24

Totte Lindblom

Hallojsan! Väldigt trevlig läsning om alla dina apparater och väldigt mat-nyttig läsning framförallt! :)
Just nu så letar jag lite information om en gammal "Radiola Typ 7752" och undrar värde + årtal

19.04.2017 21:57

Lars Jonsson

Där hade du tur. Den är inte alldeles vanlig.

19.04.2017 20:14

Totte Lindblom

Tack för snabb återkoppling! :)
Ja, den är i perfekt fungerande skick. Finns knappt en repa på den, det enda som är bytt är själva kontakten. Bytte åt mig den mot ett paket kaffe 👌

19.04.2017 20:06

Lars Jonsson

Hej Totte. Tillverkades 1967/68. Värde i perfekt fungerande skick ca 500 kr, annars billigare. Jag har inga närmare tekniska specifikationer.

19.04.2017 11:54

Lars Jonsson

Värdet kan vara mellan 300 och 500 kr beroende på skicket. Att den funkar är alltid ett plus.

19.04.2017 07:01

John stödberg

hej har en AGA typ 3353 vad vet du om den ,något att spara fungerar.

19.04.2017 11:52

Lars Jonsson

Den är från ca 1964 tvådelad med kabelansluten fjärrkontroll/manöverdel. på den satt av/på knappen och övriga manöverknappar och på radiodelen satt snabbinställningarna och antennen. Lite ovanlig.

06.04.2017 08:15

Anna Meyer

Hej. Jag har en concertino sekretär och undrar över värde på en sådan möbel. Både skivspelare och radio fungerar. Mvh Anna

08.04.2017 11:31

Lars Jonsson

Hej Anna. Prisern på radiogrammofoner är generellt låga, bl.a beroende på låg efterfrågan/stor tillgång och att dom tar stor plats. Skicket både tekniskt och extriört spelar oxå in, men från 200-1000

08.03.2017 10:27

Lena Nordin

Hej har tre st gamla (kanske hembyggen )radioapparater och en rund högtalare som jag undra om hur tar jag reda på värdet är på väg att sälja dom

08.03.2017 10:33

Lars Jonsson

Du kanske kan skicka några bilder så kan jag hjälpa dej. Anar att det kan vara något från tiden sent 20-tidigt 30 tal.

13.02.2017 14:53

Stefan Gustafsson

Hej
Verkligen en trevlig sida du har.
Jag har en transistorradio som heter Stella 1511, den fungerar jättebra och står för det mesta inställd på Retro FM, min fråga till er är hur gammal är den?

08.03.2017 10:35

Lars Jonsson

Kul att du gillar sidan. Radion är från sent 60-tal.

12.02.2017 21:58

Monika

Hej! Fick lära mig ett nytt ord idag: Discatron. Tydligen har min mamma flera helt nya sådana på vinden samt skivor. Försökt leta på om någon samlar eller är intresserad. Kan du fråga samlarkollegor?

13.02.2017 10:38

Lars Jonsson

Hej. Discatron tillverkades i England av Busch radio Co. Fanns i olika modeller med både radio och band och skivspelare. Maila mej gärna några bilder. Jag är intresserad.

08.01.2017 19:35

Stig Bengtsson

Hej Lars, kul att titta lite på dina apparater. Hälsningar från StigB Landskrona

02.01.2017 18:08

Annika

Köper du äldre radioapparater och skivspelare? Vi rensar föräldrarnas hus och hittar allt möjligt. Vi är i Finspång, utanför Norrköping. Eller om du vet någon annan i närheten. Skickar gärna bilder.

02.01.2017 21:48

Lars Jonsson

Hej Annika. Jag köper gärna några finatransistorradio om du har. Jag har många samlarkollegor som jag kan fråga. Skicka gärna några bilder som jag kan vidarebefordra

26.12.2016 14:15

Katarina West

Hej!
Jag har en AGA 3316 (år?) som jag skulle vilja få reparerad eller vad som behövs. Vet du någon i Malmötrakten som gör detta? Har även en något nyare Blaupunkt Derby de luxe som även har behov.

26.12.2016 20:09

Katarina

Hej Lars!
Tack för informationen! :)

26.12.2016 17:53

Lars Jonsson

Hej Katarina. Kontakta Stig Bengtsson i Landskrona.

19.12.2016 17:45

Lars Jonsson

Hej Martin. Ql att du gillar sidan. Det är en ganska nytillverkad,troligen japansk sk replika med ny teknik. Många såna modeller finns. Den påminner svagt om en tjeckisk radio Tessla från 50-60 talet

19.12.2016 20:35

Martin

Tack för svar! Önskar dig en god jul :)

19.12.2016 17:00

Martin

Hej! Fantastisk samling du har. Undrar om du möjligen vet vad detta är för märke. http://i68.tinypic.com/a251c4.jpg

Förstår att den inte är så ovanlig, skulle bara vilja veta. Tack på förhand.

21.11.2016 03:45

Lasse Ulander

Din värdsradio från RCA nämns här:
http://www.radiomuseum.org/r/rca_rc1125_3bx671.html

21.11.2016 10:00

Lars Jonsson

Hej Lasse. Ja jag har läst det oxå. Bra info på den sajten. MVH

05.11.2016 19:51

Stefan Andtbacka

Hej köpte en DUX SX 1763 idag. Fenomenalt ljud, enkelt ställa in kanalerna och 3 snabba. Perfekt till sambons mamma. Mer info och värde? /hälsningar Stefan Andtbacka

05.11.2016 22:02

Lars Jonsson

Hej. Den kom i början av 70 talet och fanns tämligen oförändrad i 5 år. Som en lättskött bruksradio är den perfekt men något egentligt (samlar)värde har den inte. Från 50 kr på loppis.

31.10.2016 15:12

John

Hej!
Jag har en DUX Trippel t 1260 från 1965 - ?
Är den ovanlig? Hittar inte så mycket information. Är det för att den är ovanlig eller för att den är vanlig? Haha.

31.10.2016 17:13

Lars Jonsson

Hej. Mellan 63 och 74 fanns den i flera märken och utföranden. Var nog Sveriges överlägset vanligaste transistorradio genom åren. Philips,Conserton, DUX, Luxor och tom norska Nordmende tillverkade den

24.10.2016 13:01

Poul

Mange tak for oplysningen Lars.
Da jeg læste navnet, kunne jeg huske, at det var den. Prøver om jeg kan finde et eksemplar af den. Mvh. Poul

23.10.2016 22:18

Poul

Tak for det Lars!
Radioen kunne også bruges som bilradio med en speciel kassette. Den var betjent fra toppen, og man kunne købe en lille efterforstærker til den, når den skulle bruges som bilradio.

24.10.2016 10:15

Lars Jonsson

Då är det en Philips Twinns du menar. Fanns mellan 59 och 62 om jag minns rätt. Första modellen hade bara MV och LV. Dom senare fick även FM. Typnummret har jag inte. Lappen har lossnat på mina.

23.10.2016 21:16

Poul

Meget interessant hjemmeside.
Søger typebetegnelsen på en Philips transistorradio fra starten af 1960- erne.
Den havde en 2-delt bærehank i metal, som kunne lægges ned, så de dannede en ramme.

23.10.2016 22:11

Lars Jonsson

Hej Poul. Är inte säker på vilken modell det är. Ska undersöka närmare och återkommer. De kan skicka ett mejl till mej så får du svar via mjlen.

22.10.2016 17:27

Eva Kirkegaard

Hej. Jeg har lige købt en Centrum Transita, men drejeskiven er i stykker. Er her nogle som ved hvor jeg kan finde en ny?

22.10.2016 18:01

Lars Jonsson

Hej Eva. Nej det kan bli svårt. Finns inga nya att köpa. Jag har skrotat några apparater men har ingen. Det brukar vara dom som går sönder. Fästet brukar spricka. MVH

18.10.2016 19:49

Janne Olsson

Hej. Jag har en Philips All Transistor AM FM med fast bygel/handtag. Två antenner på vänster sida uppe på bygeln. FM ratten framme på höger sida. Hittar ingen bild eller info på nätet. Vet du.

21.10.2016 10:06

Lars Jonsson

Hej Janne. Vet vilken du menar men kan inget om den, mer än att den är från 70-talet och är tillverkad i Holland. Jag amlar sjäv inte på 70 talarna. Kanske vet nån annan något. Hör av dej på den häMvh

17.10.2016 13:27

marianne

Hej
Är du inresserad av större radioapparater såsom opus, telefunken stereo,
Med vänlig hälsning Marianne

22.10.2016 18:05

Lars Jonsson

Hej Marianne. Nej jag samlar bara transistorapparater. Telefunken Opus och är ganska vanliga apparater och betingar inga gögre priser. Fanns som bordsapparater men satt oxå i radiogrammofonerna. MVH

10.10.2016 17:08

Lars Jonsson

Hej Elisabeth. Den är från 1957/58. Det är ett plus att garantisedeln är kvar. Har du även kvar bruksanvisningen så är det ännu bättre?

10.10.2016 18:28

Lars Jonsson

Svårt att säga utan att ha sett den. I fint fungerande skick och med handlingarna kvar 5-600 kr i bästa fall. Annars billigare. Pga sin otymplighet är efterfrågan och därmed priset inte högre än så.

10.10.2016 18:19

Elisabeth

Jo bruksanvisningen är också kvar. Värde på den skulle jag vilja veta. Har inte plats att bevara den, så säljer den. Men vet inte hur.

10.10.2016 14:38

Elisabeth

Hej jag har en Marconiphone radio/grammofon modell 648 växel-och allström. Vet inte hur gammal den är, har garantiseleln kvar, men det står ingenting . Elisabeth

02.10.2016 16:53

Lars Jonsson

Svårt att bedömma utan att ha sett den, men i absolut perfekt, fungerande skick , 500 kr som bäst. Annars 0- 100 kr beroende på skicket.

02.10.2016 15:21

Ann-Britt Sandström

Hej jag har en gammal radio Stern & Stern Concerton V442. Tänker sälja den och funderar om det nåt värde på den ? Mvh/Ann-Britt

20.09.2016 13:28

Birgitta

Hej! Jag har en Stella Radio transistor 1220 med ljust läderfordral. Finns det nån som vill ha den? Var isåfall?

20.09.2016 15:05

Lars Jonsson

Hej Birgitta. Ja tack jag vill gärna ha den. Har bara en svart i mitt muséum. Min adress är
Tuna Huljen 115 86013 Stöde.

26.08.2016 11:53

Carina Rigodt

Hej Mats! Jag har en gammal Philips radio storlek 26/18/9 cm. Typ L3x02T/00
Vet du värdet på den samt årtal? Tacksam för svar. MVH/Carina

27.08.2016 11:05

Carina Rigodt

Tack för ditt utlåtande. Det var intressant att få veta från en expert som dig. MVH Carina

27.08.2016 09:53

Lars Jonsson

Hej. Den är från 1960/61. Är den i fint skick med hel antenn och fullt fungerande är den värd 3-500 kr. Skulle flera slåss om den på t.ex Tradera kan den blir dyrare.

23.08.2016 21:55

Mats

Hej har en gammal Philips radiogrammofon finns där ngt intresse för en sådan eller är det loppis som gäller. Skickar gärna bild vid intresse.

23.08.2016 22:16

Lars Jonsson

Hej Mats. Tack för erbjudandet, men jag har ingen plas för fler radiogrammofoner. Jag föreslår att du kontaktar nån loppis.
MVH

21.07.2016 22:52

Ronnie

Hej jag hittade en philips b7x63a/19 i en källare..jag tog upp den och prova och nåde ljus ljud funkar..bra ljud är är det oxå var säljer man den och vad får man tror då? Tack på förhand hand

22.07.2016 10:09

Lars Jonsson

Hej Ronnie. Den är från 58/59 och är en av Philips större bordsradiomodeller. Prisbild
2 - 600 kr beroende på skick. Kan bli dyrare på Tradera om 2 eller fler SKA ha den. Lycka till

21.07.2016 08:01

Per Nordstrand

ok tack för info så det finns folk som vill ha sånt här, kan lägga ut den på tradera istället för att slänga den (fick du bilden)

21.07.2016 11:40

Lars Jonsson

Nej nån bild har jag inte fått. Ja prova på tradera. Det kan bli bra om t.ex 2 eller fler bara ska ha den. Lycka till.

20.07.2016 23:59

Per Nordstrand

Det är nog en A8955. Högtalare "tillverkad för baltic" av Tefag Berlin

21.07.2016 06:25

Lars Jonsson

Det stämmer bra. Då var det en radio från åren kring slutet av 20 och början av 30talet du hade. Då var högtalarna externa. Synd du inte hade den från början. Då hade sannolikt priset stigit betydligt

20.07.2016 19:17

Per Nordstrand

Hej hittade en högtalare till en telefunken
visste inte att den fanns. radiolådan sålde jag på tradera till Italien 1900:= kan det finnas nåt värde i högtalaren ser ganska häftig ut Mvh

20.07.2016 21:26

Lars Jonsson

Hej. Svårt att säga utan att ha sett den. Fanns många olika modeller. Skicka gärna några bilder så kan jag hjälpa dej.

07.07.2016 06:15

Lars Jonsson

Dom är ganska populära. På Tradera kan dom kosta runt 1000 kr om 2 eller fler "slåss "om dom. Ett realistiskt pris för en fin fungerande bör vara 5-800 kr.

27.06.2016 21:10

Ann-Marie Hansson

Vad kan man gå för en Philips Alltransistorbandspelare från mitten 60-talet? Och var säljer man ? Tack för en fin sida. Ann-Marie

18.06.2016 22:19

Sören Abrahamsson

Hej!
Går det och få tag på en antenne till min Philips typ B3X810/19?
Uttaget har 3 hål för fm/am.
Eller går det lösa på något annat sätt?
Tror radion är från 1952

18.06.2016 22:25

LarsJonsson

Det är väl en valig rörradio? Då duger en vanlig koppartåd på ca 5 meter.

04.06.2016 23:53

Jari

God kväll!
Jag har en gammal radio av märket Centrum och modell GW 50. Nätkabeln är klippt och finishen är inte den bästa. Så frågan är,finns det något ekonomiskt värde på den?.
Hälsn./Jari.

05.06.2016 02:45

Lars Jonsson

Hej Jari. Den är från 1936. I perfekt fungerande skick max 3-400 kr. Annars 0 -200 beroende på skicket. Mycket vanligt förekommande. MVH

10.05.2016 20:29

Sven-Olof Eriksson

Hej Johan,trevlig hemsida.Har en Stella 1220 som jag mäter strömförbrukningen till låga 0,02mA.Hur är det möjligt?M.v.h. Sven-Olof

07.05.2016 10:29

Naemi Gustavsson

Hej! Jag har en Telefunken, Paroll 500. När kom den?

07.05.2016 12:10

Lars Jonsson

Hej. Är den brun nertill och svart upptill, med en fyrkantig röd av/på knapp är det den första modellen från 1970 -71. Är den svart är den från senare delen av 70-talet.

24.04.2016 09:09

Marcus

Tja!

Jag äger en Philips Am/Fm- mottagare BX 750 A. Har instruktionsboken oxå :)
Vad är värdet på en sådan? Radion är otroligt välvårdad inte ett fel.

24.04.2016 13:38

Lars Jonsson

Hej. Den är från 54 och en av de större bordsmodellerna. I så fint skick med brukssanvisning kan 800 kr vara ett relevant väde. Kanske mer på en auktion där fler "slåss" om den.

16.04.2016 21:24

Håkan jungblom

Hej kan du hjälpa mig har några radio vad värdet är
Zenith royal 3000-1 med bruksanvisning
Philips Antoinette
Sanyo transworld
Grundlig satellit 1000
Grundlig satellit 6001
tack

16.04.2016 22:02

Lars Jonsson

Zenitharna och Grundigen 800 - 1000 kr st i fint fungerande skick. Sanyon 500 och Philipsen 2-300 kr. Priset kan stiga om på auktion om fler budgivare.

13.04.2016 20:32

Sofia

Hej jag tänkte höra om du vet vad en radiolette från Radiolux från typ 1965 är värd och vart man kan sälja den?

13.04.2016 21:23

Sofia

IMG_3397.JPG
IMG_3399.JPG
Hoppas du får bilderna. Typningen står det på baksidan? Isf kan jag kolla upp det imorrn!

13.04.2016 21:11

Sofia

Hej självklart menar jag radionette. Kan inte skicka nån bild här men skickar ett mail från en annan mailadress till dig.

13.04.2016 20:51

Lars Jonsson

Hej. Jag antar att du menar Radionette. Skicka gärna en bild och/eller typnummer. Helst båda. Fanns massor av modeller.

01.04.2016 20:19

Leif

Vem har en blaupungt satellit till salu?

23.03.2016 23:55

Nils-Olof

Åkte tillbaka till 12 årsåldern när jag såg min King 2 transistor på bilden. En sån uppfinning!
Funkade bra i stan, men det blev lite extra brus 6 mil från sändaren i vår sommarstuga.
Långt fr IPhon

24.03.2016 02:54

Lars Jonsson

Hej Karl Olof. Har precis samma minnen som du.

11.02.2016 19:29

David

Då har jag mailat till din gmail-adress. Tack för din hjälp!

09.02.2016 10:19

David

Tack för ditt svar! Jo jag har liten förhoppning om att hitta något till min radio som faktiskt är en transistorradio.

09.02.2016 10:48

Lars Jonsson

Ja, det är det. Den fanns mellan 62 och 64 i något skilda versioner, både i ljust och mörkt trä. Rattarna varierade. Jag förstog fel, trodde ratten var i trä. Skicka bild till min email

08.02.2016 14:16

David

Hej och tack för fin sida! Söker efter ett vred till AM-inst på min PHILIPS L4S23T i trä. Chansar här men det blir nog svårt.

09.02.2016 10:12

Lars Jonsson

Svårt. Prova annonsera på sveriges radiohistoriska förening , blocket och lokus.
Jag har bara rattar till transistorapparater. Lycka till.

01.02.2016 14:43

Mvh/ Helene sundbom

Hej
Har en centrum radiogramofon 1957 går att lyssna på radion men en av pinnarna för radioval är svåra att röra. Går lyssna
p1. Gramofonen går men ligger ej kvar
på skivan.Sälja eller slänga

16.02.2016 20:25

lars

tradera eller blocket en bild säger mer än tusen ord låter som ett vettigt renoveringsobjekt för intresserade spekulanter slänga ,då ska det vara ett hopplöst fall hellre då till loppis

09.02.2016 10:16

Lars Jonsson

Hej Helen. Inget större värde i okompletta radiogrammofoner. Prova att annonsera i lokaltidningen. Lycka till.

22.01.2016 17:24

Bo Rasmusson

Jag söker en 800 Ohms högtalare till min Conserton-radiogrammofon. Var kan jag hitta en sådan!?

22.01.2016 17:38

Lars Jonsson

Hej Bo. Kolla www.svalander.se
Det ät det råd jag kan ge.
MVH.

21.01.2016 11:38

Roland larsson

Hej jag söker til min radio en elyt kondensator2"50 mikrofarad 350v och det är en grundig

21.01.2016 12:00

Lars Jonsson

Hej Roland. Kolla via Sbensk radiohistorisk förening. Det är det enda jag kan tänka mej kan funka.

16.01.2016 21:05

Bertil Rovasaari

Hej! Mycket intresant sida.....
jag har kommit över en radiomöbel med namn philips typ fs 641a.....jag tror att det är årsmodell 54 ? Skivspelaren är en AG 1000 s var hittar jag inf.om den här.

16.12.2015 11:23

Amanda

Hej!
Jag har en gammal radio som saknar rattar, vet du vart man kan få tag på dessa?

16.12.2015 12:55

Lars Jonsson

Kan vara svårt. Skicka bild på radion så jag ser fabrikat och modell, ska jag försöka att hjälpa dej.

26.10.2015 12:31

Eva Muotka

Hej Lars. Har lagt in en bild i din gästbok. Skicka mig din mailadress om du vill ha fler bilder. Med vänliga hälsningar Eva

25.10.2015 13:17

Eva Muotka

Hej Lars
Har en mycket gammal japansk rullbandspelare Petcorder i bakelit. Är du intresserad av att köpa den? Ifall du är intresserad kan jag smsa bilder till dig.
Med vänliga hälsningar
Eva

25.10.2015 15:23

Lars Jonsson

Hej Eva. Javisst är jag intresserad om den är i bra skick. Skicka gärna några bilder så får vi diskutera pris mm utifrån bilderna.

24.10.2015 22:57

HÅKAN JUNGBLOM

HEJ VILKA UNDERBARA APPARATER DU ÄGER, VET DU HUR MÅNGA OLIKA MODELLER AV MONARK OCH CRESCENT SOM TILLVERKATS
MVH HÅKAN

25.10.2015 08:43

Lars Jonsson

Hej Håkan. Tack för att du gillar sidan. Skicka ett mejl till radiogubben@gmail.com så ska jag reda ut det åt dej.

17.10.2015 20:09

Kenneth Lindström

Hej!
Kommer i håg Tandbergs radion, hur bra som helst:)

11.10.2015 11:45

Lars Jonsson

Hej. Trionett är feån början av 70 talet och har inget större värde. Max 200 kr i fint fullt fungerande skick.

07.10.2015 15:19

Annette

Hej. Jag har en Luxor Trionett Typ 4780 Ser1 Nr 449269. Jättefint skick. Men finns det nåt värde i en sån radioapparat? Tacksam för svar är Annette

31.08.2015 17:22

Anders

Hej radiogubben.Har en gammal Dux radio i trälåda.På insidan av locket så kan man läsa om "Handledning i mottagarens inkoppling ,skötsel och inställning." Den har också ett emblem med text Telefunken Marconi , licens Sverige,N:o22117.Hur gammal kan den v

31.08.2015 18:14

Anders

Fick du bilderna jag skickade på Duxradion ?

31.08.2015 17:47

Lars Jonsson

Hej Anders. Svårt att säga nånting utan att ha sett sen. Kan du skicka en bild till radiogubben@gmail.com vore det bra.

22.08.2015 17:47

Peter

Hej radiogubben! Fantastiskt vacker samling! Jag har kommit över en AGA3354 trälåda. Den brummar tyvärr. Något man kan göra ?

22.08.2015 18:32

Lars Jonsson

Hej Peter. Det är en trevlig modell. Transistoriserad bokhylleradio för nätanslutning. Jag rekommenderar att du kontaktar en radioreparatör. Troligen ett kondensatorfel. MVH

29.07.2015 13:20

Elin johansson

Hej jag och min sambo har hittat 3 st fungerande aga transistor typ 3552. Finns det något värde i dem. Du som är kunnig☺

29.07.2015 16:07

Lars Jonsson radiogubben

Hej Elin.Det är en nätansluten transistor i trälåda från ca 1964. Inget större värde. Från 50 - 200 kr/st. MVH

03.07.2015 21:44

Gert Carlson

Är du intresserad av flera apparater eller känner du någon som är det?

03.07.2015 22:40

Lars Jonsson

Hej Gert. Alltid intresserad. Skicka gärna några bilder så ser jag. Annars kan jag alltid tipsa dej om köpare. Mvh

12.06.2015 09:47

Oskar

Finns intresse..??

http://www.tradera.com/item/170610/234518855/philips-portabel-vinylspelare-vintage-60-tal

(Min annons!)

09.06.2015 17:43

Svante Horneman

Hallicrafters kortvågsradio

Model S-120, 4 kortvågsband, 120 V. Amerikansk entusiastradio från ca 1960.
Yttre antenn fordras. Bortskänkes vid avhämtning

08.06.2015 18:57

Robert W

Hej igen och tack för ett sådant snabbt svar angående 5097/s!
Finns det något värde i den över huvud taget? Mvh // Robert W

08.06.2015 19:03

Lars Jonsson

Inget större värde. I bästa fall 3 -400 kr i fint fullt fungerande skick. Behåll den som en fin inredningsdetalj.

08.06.2015 17:58

Robert W

Hejsan!

Jag har en gammal radio, Grundig 5097/s Exportmodell Schweden, som bara står.
Jag kan ingenting om gamla radioapparater och jag har googlat i all oändlighet utan att ha blivit klokare.
Jag har mejlat runt utan någon större framgång.

Till synes v

08.06.2015 18:41

Robert Wallberg

Hej igen och tack för ett sådant snabbt svar!
Finns det något värde i den över huvud taget? Är det lönt att vända sig till en antikhandlare?

mvh // Robert W

08.06.2015 18:27

Lars Jonsson

Hej. 5097 är en tysk bordsradio med 9 rör. En för sin tid mycket exklusiv modell. Den fanns under åren 1958/59. En mycket trevlig radio.

06.06.2015 17:20

Anita Tangen

Hej jag har en gammal radio, skivspelare som jag undrar om den har något värde :) Skickar gärna bilder. Med vänlig hälsning Anita

06.06.2015 18:43

Lars Jonsson

Hej Anita. Ja skicka några bilder så blir det mycket lättare att ge dej information.

08.05.2015 16:53

Kurt Matsson

Hej jag har en akkord 640 komlett med förstärkare som kan vara till salu om priset
blir det rätta

09.05.2015 05:03

Lars Jonsson

Hej Kurt. Kan du mejla bilder till radiogubben@gmail.com så man kan bedöma skicket. Är antennen hel/kvar, batterifacket fint, inga gamla batterier kvar ?? MVH

22.04.2015 18:18

kent nilssson

Hej
Riktigt fina apparater design för var nummer 1
vet ni var man kan köpa kontakter till baksidan av radion typ antenn slad
xhögtalare???

23.04.2015 16:56

kent nilsson

Tack
hade helt glömt det
skaffade mig en DUX från 55
Det visade sig att den fungerade om man skaffade antenn
förvånansvärt bra ljud för övrigt
tack

23.04.2015 12:20

Lars Jonsson

Hej Kent. Om du menar banankontakter så finns det hos Clas Olsson.

20.03.2015 00:47

Lars Olsson

Har ett par radioapparater som behöver serva; en tidig transistor i läderväska samt en Radiola golvmodel i teak (50/60-tal). Söker händig i eller nära Uppsala.

20.03.2015 05:55

Lars Jonsson

Hej Lars. Jag har inga sådana kontakter i Uppsalatrakten. Mitt råd är att du googlar på "radio reparation". MVH

13.03.2015 14:28

Zenek

Hej. Min dotter har köpt en Oceanic caravelle. Hon skulle vilja få den att funka. Vi bor i Karlskrona, vem kan jag vända mig till?

15.03.2015 10:16

Lars Jonsson

Hej, Nej tyvärr känner jag inte till någon numera sedan Ulf Bendorf gick bort. Mitt råd är att googla " radio reparation Karlskrona". Lycka till!

11.03.2015 06:16

hassan al roweis

so so beutiful i love old radios send me more picture to my email

08.03.2015 10:24

Ronnie

Hej har en Model: B8X72A - Philips och undrar vad den är värd den funkar men brukar ta en stund innan det kommer ljud men den är bra ljud som kommer ut.

12.03.2015 20:11

Lars Jonsson

Det kan jag tänka mej. Den är tillverkad i Holland. I Sverige är utbudet stort därförhålls priserna nere.

12.03.2015 20:05

Ronnie

Tack så mycket dock värkar det som om den är mer värd i Holland där jag nu bor där 1500kr inte ser ut som ett problem att sälja för och tydligen om man har en i topp skick i USA går den för 1500-2000 dollar.

08.03.2015 12:25

Lars Jonsson

Hej Ronnie. 57 - 59. I fint fungerande skick 4 - 500 kronor.
MVH Lars Jonsson

19.02.2015 21:54

Lars Jonsson

Inga större pengar.Mellan 3 och 500 kr för fullt fungerande och i fint skick. Svårt säga mer exakt utan bilder.

19.02.2015 20:43

Bo Strandmark

hej, jag har fått 1 gammal kombinerad radio-förstärkare-skivspelare, Treton med33/45/78 varv. den är klädd i trätapet, vad kan den vara värd?

19.02.2015 20:39

Bo Strandmark

hej, jag har fått 1 gammal kombinerad radio-förstärkare-skivspelare,Toshiba FS-2600L HiFi. den är klädd i valnötsträd. vad kan den vara värd?

29.01.2015 12:22

Frida

Hej Jag har en Dux radiomöbel m skivspelare. Nr 934331 står på baksidan.
Det fattas en ratt till radion. Har du sånt eller vet var man får tag i en?
Mvh Frida

21.01.2015 18:08

Lars Jonsson

Hej Nicke. Känner inte igen typbeteckningen. Kan du skicka bid/bilder så jag kan se skicket. Gärna baksidan oxå.

21.01.2015 10:07

Nicke Åland

Hej, hitta en gammal radio i ett hus jag just köpt. En Aga 790. Finsk tillverkade 1949. Kan den va värd något?

07.01.2015 10:59

Lisa

Tack så mycket för svaret, skönt att det finns folk som har koll😀

06.01.2015 22:27

Lisa

Hej! Jag har en gammal Nornan typ 1645 GFM på vinden. Tänkte sälja, vad tror du den kan vara värd? Mvh Lisa

07.01.2015 10:50

Lars Jonsson radiogubben

Hej Lisa. I perfekt, fungerande skick ca 500 kr.Annars från 100 till 300 kr. Även grammofonen ska funka för bästa pris. Det är ovanligt.Pic Upen brukar torka.

11.09.2014 22:35

AGA museum

Vele AGA radio`s vind je op; http://www.aga-museum.nl/page/aga-radio

11.09.2014 23:06

Lars Jonsson

Thanks for leting me share your informative and intresting site. Is it OK if I link to it on my site ?

09.09.2014 05:58

Lars Jonsson

Hej Roger. 3vliga apparater alla 3. Värdet är inte så stort; 2 - 300 kr /st

09.09.2014 02:41

Roger Pettersson

Hej jag har en Blaupunkt Parade och Aga Radion 2633 B, år 1959, även en Luxor Colibri år 1953. Är dom här värda något? Dom är i bra skick alla 3!
Vänligen Roger

31.08.2014 16:53

Micke

Hej! TAck för en informativ site Hittade en Luxor/Radio "Romance"BT361 i nästen nyckick på en loppis.
Vad vet du om den? -Hittar inte info på nätet.

02.09.2014 11:12

Lars Jonsson

Ql att du gillar sidan. Det är en rörradio fr 57/58. Drivs med 90 Volts anodbatteri. Tidig modell med FM. Altså inte en transistorradio. Men mkt 3vlig radio.

23.08.2014 21:24

Gusten

Jag har också när jag fått min första lön efter jobb på Domus i Vaxholm lagt alla pengarna på en Luxortransistor från Vaxholms Radio, 1968 tror jag det var

23.08.2014 21:03

Gusten

Var hittar jag batteri till mina föräldrars AGA transistor 3140A

06.08.2014 20:32

Lena

Tack!

06.08.2014 20:13

Lars Jonsson

Hej! Du kan ta en vanlig isolerad koppartråd som du skalar av några cm på och stoppa in den oisolerade delen i uttaget. Det brukar räcka bra flr det mesta

06.08.2014 18:49

Lena

Hej,
Jag har en Centrum radio, med elsladd, B9-272B, från AB Gylling & Co i Stockholm. Den har FM, LV, MV och KV. Jag saknar antennsladd. Hur får jag tag i det?

01.08.2014 05:11

Lars Jonsson

Hej Hanna. den gjordes i en rad modeller under nästan hela 50 och 60 talen. Kan du skicka en bild så kan jag ge dej info.

31.07.2014 18:49

Hanna

Hejsan! Hoppades på att kunna få lite svar här. Jag har en gammal blaupunkt riviera 3D 86-89 ca. Har svårt att hitta någon värderingsman åt den mvh

14.05.2014 13:06

lennart Ellingsson

Hej! i min barndom 1955 fanns en batteriradio Gul hårdplast Mv Lv Stor rund skala bronsfärgad med heltäckande vridskala i plast.Är det nån som vet vilket märke?

26.02.2014 12:13

Johanna Jonasdottir

Hej tack för svaret de var tråkigt då kan man inte använda det gör något mvh jj

25.02.2014 22:13

Johanna Jonasdottir

Hej jag behöver en antenn till stern & stern concerton typ v 525

26.02.2014 08:31

Lars Jonsson

Den är fr 54 saknar FM. Då kan du bara lyssna på utlandet på nätterna. Då behövs en lång koppartråd högt placerad utomhus, mellan isolatorer.

31.01.2014 02:55

Della

Hej. Jag har hittat en radio 'Monark' från Tobo bruk, typ 213. Död. Ser inte vad det står på rören. Vet ni vilka det ska vara, och var man kan köpa dom? mvh D

04.02.2014 10:46

NAKE TUFEKCIEV

Jag har rör till din radio,skriv till min email
makedoni@operamail.com

27.01.2014 15:33

NAKE TUFEKCIEV

BÄHÖVER SCHEMA- Till vänster en tidig Monark fr 58 med MV och LV. Den tillverkades också under namnet Nornan.NÅGON HAR KLIPT ANTENES ALLA TRÅDAR MÅSTE LINDAS OM

21.01.2014 18:08

Lennart R Svensson

lennart@svenssonsgester.se

21.01.2014 11:56

Lennart R Svensson

Vilka märken fanns det på den tiden. Med batteridrift alltså?
mvh
Lennart R

21.01.2014 14:10

Lars Jonsson

ej Lennart. Om du skickar mej din mailadress så ska jag reda ut begreppen åt dej. Här är för lite plats. MVH

21.01.2014 11:55

Lennart R Svensson

Hej Lars!
Jag skriver ett långfilmsmanus som utspelar sig på en bondgård i dalarna ca 1963.
En tonårsflicka i filmen har fått en bärbar bandspelare av sin far.

19.11.2013 17:42

Lars Jonsson

Trevlig radio. Kallas även Transiteak. Såna batterier finns inte längre. Man får ta ett litet 9Volts och köpa en batterikontakt för 19 kr på KlasOlsson och löda

19.11.2013 12:34

Maj Staberg

Hej! Jag har en Centrum Tranistor modell 503 A 1964? Står i att man använder ett batteri på 9V. Jag köpte det men det passade inte. Vilket ska man köpa?
Maj

16.11.2013 21:50

Lars Jonsson

Hej. Trevlig radio. I Norge mellan 800 och 1500 kr, ev något mer. I sverige något lägre, 500 - 900 kr.

16.11.2013 19:03

Tom

Hej
Har en : Cortina P16 - Prior Radiofabrikk A/S; Oslo med orginal pris lappen under har inte provt att köra igång den
va kan den ha för ett värde nu

31.10.2013 08:33

Martin

Hej har en: For model Siera Royal AM/FM, Siera, A/S, Teknitron A/S; Oslo:1956
Undra vad den kan ha för värde idagens lägge, dock kan jag ej få den och funka.

08.11.2013 01:21

martin

ja skiv spelaren finns kvar. allt e orginal till klister lappen sitter kvar med där pris o sånt står med

31.10.2013 09:14

Lars Jonsson

Nypris 1956 1480 NOK. Idag i perfekt fungerande skick 1000-1200 kr, ej fungerande lägre pris. Det är en radiogrammofon. Finns skivspelaren kvar? MVH

27.09.2013 08:22

Lars Wallner

Hej Lars
Har ärvt en radio Elektrisk industri ab typ B 4175 som drivs med ett 90 volts batteri !! Har du några uppgifter om denna radio
Mvh
Lars Wallner

27.09.2013 12:18

Lars Wallner

Hej igen
Har den något värde på samlarmarknaden, tänkte lägga ut den på tradera eller har du någon annan idé

27.09.2013 10:07

Lars Jonsson

Hej Lars. Radion är från 1937 och fanns både för batteridrift och elström med beteckningen V resp B före modellnumret. Såldes under namnet EIA.

15.09.2013 21:59

Jan Lindgren

Tack för att få sett din samling av transitorradio.Jag har just förvärvat en conserton Lido MD6631Tsom inte är helt OK.Var kan jag få tag i en koppl.
chema

16.09.2013 09:41

Lars Jonsson

Hej! Tyvärr kan jag ej hjälpa dej med schema, men radion är från 1958. Tillverkades av Stern&Stern men såldes bl.a som Conserton i något olika varianter 56-59.

05.09.2013 13:49

Anna

Jag har en aga transistorradio typ 3552 med trähölje tillverk Lidingö. Är den något att spara på? Värde? Fint skick. Vacker

16.09.2013 09:48

Lars Jonsson

Hej Anna. Det beror på skicket. Den är från ca 1963. Visst är det modellen i trälåda med knapparna till höger? Då är den lite ovanlig. Värdet ca 150-200 kr.

07.07.2013 01:13

Juha Mustonen

Det verkar ordna sig säljaren skickar med 3 Volts batterier, dessa finns tydligen inte att köpa i Sverige men tydligen kan man få tag på den utomlands.

05.07.2013 19:42

Juha Mustonen

Hej Lars!
Har nu lyckats få tag på en Minerva Mirella i "Top Zustand".
Vilka batterier skall jag använda mig av och var får jag tag på dem?
MVH/Juha

06.07.2013 18:08

Juha Mustonen

Finns det något alternativ? Vet att det finns 3 volts litiumbatterier till kameror, fungerar dessa om man knopar ihop någon form av adapter?
Har du något tips?

06.07.2013 09:14

Lars Jonsson

Grattis förresten till fyndet! Dom är trevliga dom där små apparaterna.

06.07.2013 09:11

Lars Jonsson

Hej Juha. Det ska vara 2st 3 V batterier som inte finns att få tag på längre. Dom är något längre och tjockare än 1,5 V AA batterierna.

30.06.2013 16:17

Kenny

Hej
Mina svärföräldrar har en Centrum Granada i bra skick. Radion funkar fint, och det skall växlaren också göra. Någon aning om vad den kan vara värd?

30.06.2013 16:47

Kenny

Oki, då vet jag.

Tack för snabbt svar!

30.06.2013 16:28

Lars Jonsson

Hej. Dom fanns mellan 59 och 61. Senaste modellen hade stereoförstärkare. Tyvärr är dom lågt värderade. Max 800 -
1000 kr för en fungerande i toppskick.

15.06.2013 16:36

Juha Mustonen

Var skulle man kunna hitta en Minerva Radio helst då med grön färg,vilket prisnivå ligger dessa små transistorradion på? Skulle passa bra i min gamla lilla Fiat

16.06.2013 13:20

Lars Jonsson

Hej Juha. Dom är ganska svåra att hitta i bra skick och därför dyra. En fin kan ligga mellan 800 - 1200 kr på Tradera. På loppisar mm är dom omöjliga att hitta.

10.06.2013 21:03

Jonas Lindgren

Har fyndat en Aga 3313, har du ett bra tips på batteri till en sån? Med ett vanligt 9 v "brummar" den efter ett tag.

11.06.2013 09:44

Lars Jonsson

Batterilagret kan specialtillverka en större 9 Volts batteripack. Det går bra att använda. Små 9Volts har för dålig kapacitet. MVH Lars Jonsson

29.05.2013 19:35

Martti Alfredsson

tjenare! har en gammal Blaupunkt Sultan 2320. Kan den vara värt någon??

29.05.2013 21:26

Lars Jonsson

Hej Martti. Ett värde på en fungerande apparat i toppskick kan vara 3 - 500 kr. En i samre skick med repor i lacken och sprickor och krackuleringar 100- 150 kr

02.05.2013 19:09

Ola Brandstedt

Tack för svaret, ja då får den bli fin inredning

02.05.2013 11:40

Ola Brandstedt

Hej ! Kom över en gammal radio Philips http://www.brandstedt.net/?attachment_id=2053 är den värd något, tycker du jag skall försöka sälja den?

02.05.2013 12:59

Lars Jonsson

Inte värd mer än max 300. Från 1958 ca. Mycket vanlig. Jag tycker du ska behålla den som en snygg inredningsdetalj.

02.05.2013 09:57

sara

Hej! Vilken underbar sida. Jag vill köpa en gammal radio av en typ som jag har på bild. Kan jag få direktkontakt med dig via mail? Sara

02.05.2013 13:01

LarsJonsson

mejl radiogubben@gmail.com tel 070 5582031 Du kan väl mejla bilden får man se hur den ser ut.

20.04.2013 17:51

Nik

Hej Jag har många reservdelar bode för radio,rör tranzistorer som vill sälja

31.03.2013 22:21

Micke

Hej
Jag har en jättefin radio som nog saknar ett rör och jag bor i Kalmar men vet du någon i Sverige som säljer rör och någon som kan fixa radion åt mig. Tror h

04.02.2014 10:50

Nake Tufekciev

Jag kan reparera gamla radio aparater och har reservdelar till de

10.04.2013 11:43

Lars Jonsson

Hej. Kolla med Sveriges Radiohistoriska förening Johan van der Lewin

18.03.2013 14:38

Ralf

Hej,jag har en gammal radio jag renoverat och nu fattas endast "ögat"till den.det är av märket valvo em 34'vet någon var jag kan köpa ett sådant?

04.02.2014 10:54

Nake Tufekciev

Hej
om du inte hitat EM34 jag har en till salu
makedoni@operamail.com

18.03.2013 16:10

Lars Jonsson

Googla på Valvo em 34 Kan finnas på nätet. Många som säljer rör där.
/Lars Jonsson radiogubben@gmail.com

06.03.2013 12:37

Tommy Indahl

Ok, jag syftade egentligen på elsladden. Det är kanske det mindre uttaget, påminner om uttag för hörlurar, 4mm diameter. Finns sådana elsladdar att köpa idag?

05.03.2013 18:58

Tommy

Det är denna modellen jag syftade till//Tommy

http://www.radiomuseum.org/r/tandberg_transistor_radio.html

05.03.2013 18:44

Tommy Indahl

Hej, vilka underbara radio-modeller. Jag har en Tandberg från 1963 som saknar elsladd. Det är tre hål i dom gamla elsladdarna. Finns dessa att köpa? /Tommy

06.03.2013 08:58

Lars Jonsson

Hej Tommy. Radion går på 5 st runda ficklampsbatterier. Dom 3 uttagen är för inkoppling av bandspelare eller skivspelare. Jag har en men i mycket dåligt skick.

21.02.2013 11:27

Ann

Hej! Jag har ärvt en Siemens Taschensuper T2. Har den något värde idag?
Vänliga hälsningar Ann

21.02.2013 19:28

Lars Jonsson

Hej Ann. Något stort värde är det knappast frågan om. 2, kanske 300 kr om den är riktigt fin. Är du intresserad av att sälja den?? Jag har faktiskt ingen sådan.

30.01.2013 08:27

Janne

Tack för en härlig nostalgitripp!
Vad vore världen utan nördarna och passionerade samlare?

30.01.2013 09:56

Lars Jonsson

Tack Janne. Jag är glad att tillhöra nördarnas skara och att kunna glädja mina medmänniskor. Du är välkommen att besöka mitt lilla muséum om/när du har vägarna

18.01.2013 16:23

B Andersson

Hej jag har en monark typ 38 står det på den
Någon som vet vart jag kan hitta historien om en sådan..

07.10.2012 11:20

Christer

Hej Jag har en Grundig Satelliter 600 . De verkar vara svåra att få tag i.
Vad bör man begära för pris på en sådan? Tacksam för förslag.

06.10.2012 11:19

Leif

Hej har en radionette kurer från 60 talet i trähölje,trodde bara den fanns med läderhölje ? är den ovanlig den funkar utmärkt och fm bandet klarar 108 mhz mvh

05.10.2012 19:03

Leif Sjöberg

nostalgi gamla dux philips tandbergare m.m man riktigt hör tio i topp och minns ungdomsåren. verkligt snygg samling du har

06.10.2012 10:44

Radiogubben

Ql att du gillar sidan. Välkommen på ett besök om du har vägarna till Sundsvallstrakten.

08.09.2012 10:16

.

Kolla med radiomuseum.org eller radiohistoriska föreningen
MVH Lars Jonsson

07.09.2012 22:26

R.Magnusson

Hej..
Skulle behöva en sprängskiss eller serviceanvisning till Garrard skiv växlare
RC 120 SUH MK2, betalar både för mail eller pappersform.
MVH R.Magnusson

19.08.2012 06:16

Göran johansson

har en grundig tk1 bandspelare -59 vem lagar såna klenoder.MVH Göran

12.08.2012 12:29

Gunilla Gerkman

Vet någon något om radiogrammofoner, Philips kanske 40-50tal. värde eller vart man kan vända sig för att få veta mera om detta.
mvh
Gunilla

12.08.2012 12:50

Lars Jonsson

Radiogrammofoner betingar som regel inga större summor, max 1000 kr för mycket fina fullt fungerande ex av ovanliga modeller. En "vanlig" Philips, Luxor 400

09.07.2012 14:11

JANNE JOHANSSON

mycket bra och rolig att läsa!

05.05.2012 09:54

Göran

Kul att se alla dina mottagare. Väcker många minnen över att ha lyssnat på Radio Luxenburg igenom nätterna.

15.04.2012 11:15

Maj Staberg

Hej! Jag har hittat en transistorradio i teak, en Centrum AB Gylling & Co och den är tillverkad i Danmark. Var hittar man batteri till en sådan här radio?

09.03.2012 15:28

Leif Sjöberg

Jag hittade min favorit från tidigt 60 tal Monark samarkand Kan riktigt höra Kersti Adams Ray med 10 i topp Leif Sjöberg

13.01.2012 12:04

Sven-Olof Björk

Det var det värsta... vilken samling...vilken hemsida,rent,snyggt,bara att gratulera....

23.11.2011 10:52

bill hansson

jag har en radio radiola 1936. vet du var man kan sälja den

05.10.2011 11:52

Karsten

Hej Lars, kunde inte motstå att titta in på din hemsida, mycket trevlig
verkligen ett roligt samlarområde
Tack för tipset om lokalradion /--Karsten

04.10.2011 23:59

Olle Lundström

Jag har en sprillans ny och helt oanvänd Philips bärbar transistorbandsbpelare med plats för små rullband på toppen. Du har 3 liknande. Är den värd nåt?

29.09.2011 21:36

steffo

Hej.
Äger en AGA-1733 1946/47 års modell i kanon skick,Fungerar perfekt o är felfri. Värde på denna klenod?

23.08.2011 09:00

seppo korhonen

hello
Its greit museum.I have aga 3651 from Lidingö Sweden wonderful voice.I need knap for kanal and aga logo front of radio do you now,where i can look it.

04.08.2011 17:09

seppo korhonen

Hienoa keräilyä onnittelut

10.07.2011 11:24

eva mattsson

jag har 4 gamla radior från philips700-2000 m en luxortyp372 en dux ab 58 hittar ingen liknande här någon som är intresserad jag ska sälja dem nu

11.03.2012 18:41

Leif Svensson

Hej!

Jag kan vara intresserad. Vad hade du tänkt för alla?

12.07.2011 11:12

Lars jonsson

Hej Eva! kan du maila en bild till radiogubben@gmail.com Jag kan vara intresserad. MVH Lars Jonsson

06.06.2011 22:09

Josefine Pettersson

Hej igen! Det är alltså en Transita centrum.. tror det är en sen 50 talare.. Vad kan värdet vara av denna?

06.06.2011 00:52

Eva-Li Wampler

Jag har ärvt en gammal Centrum rörradio 261 från 1958, tillverkad av Gylling&co. Vad kan värdet vara på denna och är ngn intresserad av att köpa den?

04.06.2011 18:30

Josefine Pettersson

Köpte mig en bärbar radio. Märket är tranista och då jag googlat på denna tror jag år talet är 62. Är i fint skick. hur mycket värde kan det vara i denna radio?

27.04.2011 10:42

Margit Nilsson

Hej! Har en grön bärbar rörradio som drivs med batteri. Den är för mej anonym. Den har en logga i form av en gul fladdermus med texten SR i. Vilket fabrikat? M.

26.04.2011 15:33

Margit Nilsson

Hej! Har en liten grön batterirörradio, bärbar. Märket på den är SR tryckt i en gul fladdermus. Kan du hjälpa mej med tillverkare?

18.02.2011 10:09

Rolf Nilsson

Hej
har en Monark Samarkand i trälåda där antennen är av. Inskjutsmodell, 15 cm ihopskjuten. Diameter på fästet/genomgången är 12 mm. Finns det någon som har ?

18.02.2011 11:20

Lars Jonsson

Hej. Svårt att byta antennen och svår att få tag på. Man måste plocka isär nästan hela radion.

09.01.2011 10:13

Kristian Persson

Hej. jag har en concerton radio som jag nyss fått av min svärfar. Hade varit kul att få en värdering på den. Har tittat på dina bilder på dina radios men inte..

12.12.2010 11:56

jona

Hej!
Jag har en likadan Zenith Royal 3000-1 med orginal "Operating guide" som du har bild på. Vad är ett rimligt pris på denna vid ev försäljning?

15.11.2010 13:03

Lennart

Hejsan Lars!
Vi sågs på Kulturmag. på Arkivens Dag. Jag hade haft en Radiola kombiap. för batteri alt väggel. Var nog bara rör i den. Trevlig sida du har!

01.10.2010 15:23

Stefan Emanuelsson

Trevlig samling som väcker minnen. Har själv en gammal Dux transistorradio som fungerar perfekt med trälåda och instrumentbelysning. Bättre ljud finns knappt.

16.08.2010 14:35

ewa

hej har en gammal Sohaub Lorenz transistor, vet inte årtal, ser ut som en 50-talare, med brunt läder runt om och handtag, vet du något om den modellen. mvh Ewa

13.07.2010 21:37

Jar

Hejsan !
Du har några stycken, kul att det finns någon som värnar om dessa nymodigheter, på den tiden alltså.
MVH: Jari

26.04.2010 00:47

Kenneth

Snyggt Lasse!!
Vi kommer och hälsar på i sommar
Kenneth.T

22.04.2010 23:03

jon fongaard

Hei ... helt utrolig å se alle disse radioene. Jeg lurer på om du har hørt om en liten radio som het Phillips Popmaster. Den fantes i to modeller med og uten FM

23.04.2010 13:21

Radiogubben

Hej Jon. Kul att du tycker om sidan. Jag borde jobba mer med den. Philips Popmaster känner jag igen, men tror inte jag har någon. Har du kläm på hur den ser ut?

29.03.2010 18:38

THURE

Trevligt att se och framför allt att någon bevarar dom,tyckte mej se en ACCORD på hyllan,till den fanns en kasett för bilen om jag inte minns fel

29.03.2010 22:07

Radiogubben

Hej Thure. Det stämmer. Jag har kasetten oxå men inte fått den att funka. Det sitter en förstärkare i den. Kul att du tittade på sidan.

08.02.2010 23:24

JJ

De bästa radiomärkena som finns är följande: Silver, Philips, Nornan, AGA och Grundig. Då framför allt med radiorör, men även med transistorer.

16.01.2010 16:49

Jenny

Vilken härlig sida och underbara bilder! Har precis kommit över en turkos Conserton från slutet av 50-talet (tror jag), nu är jag sugen på att skaffa fler!

18.12.2009 23:51

Janne Norrgård

Det var fina apparater,jag minns en del från min ungdoms postorderkataloger. Det känns bra att det finns någon som arkiverar denna historisk/teknisk kulturyttr.

17.12.2009 20:22

Håkan

Trevligt att se denna armada av välkändatransistorapparater, ett nostalgins vingslag / Håkan

26.11.2009 15:33

kjell rikard wikström

tack för att det finns entusiaster kvar

31.12.2011 13:05

Hans Hallin

På Årets sista dag brukar " Radiodoktorn " bli lite nostalgisk, förträffliga bilder på de fina apparaterna, hoppas att Du får in flera " godsaker i Din butik!