Välkommen till min gästbok

Tack för att du besöker min hemsida. Skriv en hälsning här i gästboken genom att klicka på den blå knappen. Du kan också sätta in ett foto vid din hälsning. MVH Lars Jonsson

28. jul, 2022

Stig Lundström Salo Finland

Tack så mycket för hjälpen med Radiolan!

27. jul, 2022

Stig Lundström Salo Finland

Hej, köpte en grå Radiola Portett i skapligt skick men den har inget bärhandtag? Där finns två fötter ovanpå för handtaget som alltså inte är likadant som på dom färggranna varianterna av radion. Vet du hur handtaget har sett ut?

8. feb, 2022

Sten Nilsson

Det var jag som hade en Pocket Radio ER-87 Köpt i Japan 1962

8. maj, 2021

SM3YBA Sölve

Såg dig på tv

Webbsida 14. apr, 2021

Olov

Men oj vilka unika och gamla radioapparater du har!

Webbsida 12. apr, 2021

Claes Wernersson

Har en liten radiosamling i garaget som jag fick ärva av min far. Jag har haft stor nytta av din sida där jag hittat liknande modeller som jag har.

Webbsida 29. mar, 2021

Tobias Öberg

Måste verkligen besöka ditt museum någon gång. En underbar samling av radioapparater.

Webbsida 29. mar, 2021

Bert

Otrolig samling av radioapparater. Verkligen intressant att se bilder på hur radioapparaterna historiskt har sett ut!

Webbsida 23. mar, 2021

Henry Bergman

Vill bara säga att du har en helt unik och fantastisk samling!

17. feb, 2021

Lars Wermelin

Snott bilden av dig. Hade en liknande som barn. Årsmodell mm? Kunde ej skriva allt så hör gärna av dig.

Webbsida 15. okt, 2020

Kristoffer

Tack för en trevlig hemsida. Jag undrar om det finns någon i Ludvika som anordnar telegrafikurser.

21. sep, 2020

Berra

Har haft denna DUX transistor på mitt jobb i många år, efter att ha räddat den på tippen en gång i tiden. Funderar på vilket år den är från samt om samlarvärdet. Trälådan gör att ljudet blir väldigt bra och antennen är hel. Enda nummer som står är: NO
082754 samt FK054289. Tack för hjälpen

17. aug, 2020

Anders Östling

Hej alla radiovänner. Kan någon ge mig tips på konfigurationen på skivspelar- och bandspelarkontakten på min Blaupunkt Arkansas 59. Tack på förhand.

27. feb, 2020

Ulf Hagen

Haha! Ja det har du ju rätt i, Lars! Mycket aktuellt i dessa Corona-tider.

Apropå namnskylten så tycker jag mig se en skillnad på hur den sitter i annonsen och på mitt fotografi. Den sitter rakt horisontellt i annonsen, men snett i mitt foto. Kan det vara två olika modeller, tro?

(Bifogar här en annan bild på vår gamla radio, som även tycks ha något annan form än annonsbildens radio)

Webbsida 27. feb, 2020

Lars Jonsson

Hej Ulf. Den är ju ytterst aktuell idag, skulle man kunna säga.

Jag har den i museet men namnskylten saknas.

26. feb, 2020

Ulf Hagen

Hej igen!

Nu har jag löst problemet jag skrev om tidigare idag! Jag hittade bifogade annons i Svenska Dagbladets arkiv (SvD den 2 oktober 1959). Det är alltså en transistorradio av märket "Corona". Om den hade något modell-beteckning framgår dock inte av annonsen.

26. feb, 2020

Ulf Hagen

Hej! Jag bifogar två bilder av den transistorradio vi hade när jag var barn (bilderna är från 1960). Är det någon som kan säga se vilket märke och modell det var? (Ledsen att det är så dålig kvalitet på bildrna...)

14. sep, 2019

Maria

Hej! Vet du hur man får tag i batterier till en gammal radio, en DUX, den på bilden. Det ska vara 4,5 volts ficklamsbatteri 10x3,6x7,5. Och jag kan inte hitta nåt sånt. Har du nåt tips? Mvh Maria

5. maj, 2019

Lennart johansson

Philips BS 451 AF , kontroll lampa ( ? ) ovanför stationsfönster , i tyget , lyser inte längre. Sluter den strömmen i radion? Kan ngn sälja en sådan till mig?

22. jan, 2019

Hans

Hej.

Städade mitt källarkontor och hittade en gammal radio. BW3 Centrum-Radio AB Gylling & CO. Tydligen från 1931 enl Radio-Centrum. Vem vill köpa? Finns i Stockholm.

3. okt, 2018

Peter

Hej

Undrar om någon vet vad detta är för radio. Hittade den hos svärfar. Ser gammal ut, märkt med märke Edison, rattarna är gjorda i trä.

Webbsida 9. aug, 2018

Thomas Björklund

Hejsan, städade sommarstugan och fann en reseradio, modell Luxor 124 R, med separat vridbar antenn, ser lite lustig ut, har du någon info om denna mackapär månntro !?

29. jul, 2018

Andrea Cato

Hej! Jag är relativt nyinflyttad i Sundsvallstrakten och upptäcker ständigt nya utflyktsmål, ditt museum verkar vara ett spännande sådant!


Har ärvt ett radiokabinett Radionette Studio 3D från mitten av 50-talet. Söker efter någon som kan få ljud i den, elen fungerar. h

Har du eller någon annan nåt tips?

20. jul, 2018

Helmut Daurer

Hej har denna gamla Philips hemma och hitta ej någon modellnummer. Tack på förhand..

Webbsida 13. jun, 2018

Erika Alexandersson

Hej,Jag är extremt intresserad av att köpa en AGA typ 8535.Hur får jag tag i en sån och vad ligger dem på?

Jag bor i Göteborg.

31. mar, 2018

Peter

Hej!Har just blivit ägare till en AGA Typ 8535.

Det är i riktigt bra skick överlag och allt verkar fungera på den. Inte en skråma på den 50 kg tunga pjäsen! :-)

Jag är nyfiken på om du har koll på värdet på en sådan?Hittade denna länk:

https://www.radiomuseum.org/r/agabaltic_radiogrammophone_8535.htmlTacksam för svar!

26. mar, 2018

Simon

Hej!

Simon heter jag och är 26år gammal. Fick ganska nyss upp ett stort intresse för gamla radioapparater och delar.

Vet att många kör arvegods, lösöre i form av gamla radioapparater, radiorör och dylikt till tippen allt för ofta nu för tiden.. Istället för att förbruka dom för all framtid så tar jag med stor glädje emot dom för att göra ett försök att väcka nytt liv i dom.

Slå gärna en signal eller skicka ett sms om ni där ute tänkt göra er av med apparater/rör/radiogramofoner. Mitt nummer är 070 31 77 904.

Mvh

26. dec, 2017

Johnny

Jättebra sida. Skickar med foto på halva min samling av blaupunkt Arizona 58 grammofon. Förutom 33, 45 och 78 varv har de också 16 varv, vad spelade man för något på detta varv ?

5. dec, 2017

Eva

Hej! Detta är min mammas, himla dekorativ, vet inte om den funkar. Tror du den kan vara värd något? Tacksam för svar!

Webbsida 26. okt, 2017

Fredrik

Hej! Jag har en Grundig 5097 /s i fint skick som fungerar och jag undrar vad man kan sälja den för i fall man vill sälja den?

Det är en lånad bild från nätet på sidan som jag länkar, men det är en exakt likadan.Tacksam för svar!Mvh Fredrik

20. sep, 2017

Mirjam Petersson

Hej,Har ärvt en gammal AGA Transistor i läder fullt fungerande och undrar om dt finns något samlarvärde en sådan?

4. sep, 2017

Sebastian Sandquist

Tjena. Denna radiomöbel från Orion står hos min käre far som vill bli av med den. Har ingen koll på när eller var den är köpt tyvärr. Har den något värde?

31. aug, 2017

Åsa Ahlberg Jonsson

Hej 😊 Funderar över värdet på en Grundig radio och skivspelare med bandinspelning från 50-talet, finns även instruktionsbok.Exakt samma som du lagt ut bilder på. Den är i mycket gott skick.

24. aug, 2017

Nira

Hej, jag är NIRA SHALOM, jag här att sprida detta goda nyheter för hela världen om hur jag fick min ex-kärlek tillbaka. Jag skulle bli galen när min kärlek lämnade mig för en annan tjej förra månaden, men när jag träffa en vän som introducera mig till
Baba Wale da Wiseman Fantastiska Messenger,, jag berättad mitt problem att Baba Wale om hur min ex-kärlek lämnade mig och också hur jag behövde för att få ett jobb i ett mycket stort företag. Han bara sa till mig att jag har kommit till rätt ställe där jag
kommer att få mitt hjärta önskan utan några biverkningar. Han berättade för mig vad jag behöver göra, efter det var gjort, i de nästa 2 dagarna, min kärlek som ringde mig på telefonen och var säga ledsen för lever mig innan nu och även i nästa en vecka efter
min kärlek heter mig att vädjade om förlåtelse, jag kallades till intervju i min önskad företaget var jag behövde för att arbeta som handledare. Jag är så glad och överväldigad att jag måste berätta för hela världen på hur Baba Wale hjälper mig att bevilja
min hjärta önskan. Baba Wale är specialist på alla typer av spell och bra magi. Om du behöver någon form av hjälp kontakta Baba Wale på det följande email adressen: babawalewiseman01@gmail.com

WhatsApp: +2348129806153Tacka mig senare.

16. jun, 2017

Christian

Hej!Jag har en Telefunken Bajazzo de luxe i gott skick som fungerar men som "knastrar" mycket och högt när man vrider på den.

Är det svårt att reparera? Och är det dyrt om jag låter någon göra det åt mig?

Mvh, Christian

15. maj, 2017

Peter Karlman

Grundig majestic 7063 w/3d/s

Jag har fått en gammal radio av ett dödsbo. Den är helt original, till och med garantibevis från 25/8 1956 med underskrift och stämpel. Vad ligger värdet på en sådan apparat? Allt fungerar perfekt.

Tack på förhand

Mvh

Peter Karlman

Gränna

9. maj, 2017

Bosse Garpevik

Här kommer bilderna!

4. maj, 2017

Bert Öhman

Hej. Jag heter Bert Öman, och har ärvt en radiomöbel med beteckning: Radiomöbel Grundig Typ SO 111/60 S. Undrar vilket värde den har? Tack på förhand.

Webbsida 13. apr, 2017

Per-Erik Jacobsson

Hej! Vi har just nu kontakt via mail. Imponerande och vacker samling.

Synd att jag inte visste det för 1 1/2 år sedan. Jag var i Sundsvall och levererade ett hjälmställ jag sålt till http://terraindomination.nu/ Hälsningar Peja från Gotland

19. mar, 2017

Anna

Framsidan

19. mar, 2017

Anna

Hej hej !! Undrar om du vet någon info om denna? Det tjuter & brummar om den.. men jag får inte in nån kanal.. Sätter in baksidan här, bild går naturligtvis o få fram oxå. Tack på förhand. Mvh Anna

11. mar, 2017

Thomas Norberg

Hej, hoppas på hjälp i en familjetvist. Inte så dramatiskt, men vi försöker fastställa årtalet på ett gammal kort. Ledtrådarna är få, endast denna radio. Enligt släkt skall årtalet vara 1938. Jag hävdar senare, t o m slutet 50-tal. Känns radion igen, är
ju en möbelradion, fanns sådana i ett enkelt arbetarhem 1938?

28. feb, 2017

Roland Andersson

Hej. Har en Monark radio från Tobo Bruk, från 1959, Typ 1901 fm. Saknar volymknappen. Den är benvit med en guldrand i, och sitter ovanför klangfärgsknappen. Kan du hjälpa mif??

11. feb, 2017

Jonas Elf

Hej!

Har noll koll på gamla radioapparater och undrar om du kan säga något om denna och ev. värde.

25. nov, 2016

Anders Pettersson

Test 2016-11-25

17. nov, 2016

Håkan Elfroos

Trevlig hemsida.

Webbsida 23. sep, 2016

Lars Jonsson

Hej Agnieszka. Radion är från senare hälften av 50-talet. Troligen 57-58 och bör vara värd ca 3-400 kr i perfekt fungerande skick.

17. sep, 2016

Agnieszka

Hej har köpt radion 😀 Vill veta vilket år och vad den är värd?

MVH

1. sep, 2016

Sten

Troligen en aldrig producerad transistorradio gjord på Orion radio i Södertälje före 1953.

1. sep, 2016

Sten Gellerstedt

Hej! Min svärfar jobbade på ungerska Orion radio i Södertälje 1944 - 53. Philips var visst med på ett hörn. Vi hittade 7 st rörradio på vinden efter hans död. Även en tidig aldrig producerad transistorradio. De står nu hos oss till ingen nytta. Radion
på bilden har rör.

14. aug, 2016

Anna

Hej. Har en gammal Philips som jag undrar hur gammal den är? Tyvärr är sladdarna kassa och jag tror högtalaren/mottagaren? måste fixas. vet du någon i söder som fixar sånt?

25. jun, 2016

Christoffer Stålhede

Hej.

Jag har n fult fungerande radio. Vet inte vilken årsmodell eller vad den kan vara värd. Är det något du kan hjälpa mig med . Mvh

23. jun, 2016

Deborah

Hejsan Lars!

Jag har fått ärva en DUX radio och ska sälja den på loppis. Jag bifogar en länk som visar modellen, jag tror den heter V413.

http://www.radiomuseum.org/images/radio/dux_radio_ab/dux_stereo_v413_1178756.jpg

Vad skulle du säga att man ska ta betalt för en sådan? Det handlar om loppis i Pajala Norrbotten och inte ngn dyr vintageloppis i Stockholmsområdet. Vore väldigt tacksam för svar!
Med vänliga hälsningar

Deborah

Webbsida 16. jun, 2016

Staffan Paues

Jag har några äldre, fina, radioapparater av märkena Radiola, Telefunken, Luxor och Siemens som jag vill sälja. Skulle Du vara intresserad av dessa?

6. mar, 2016

Lars-Eric

Hej,

Jag söker en Philips transistorradio, enligt bild. Modellen heter Weekend eller Everette. Någon som vet var jag hitta eb sådan?

29. feb, 2016

Ulf Jenderborn

Hej

Nyfiken på vad min radiogrammofon kan vara värd. Det är en TELEFUNKEN

Jag har dessutom en hel del stenkakor

27. feb, 2016

Robert

Hälsningar från Bergsjö.

vi träffades på Gnarpsmarknaden idag.

jag är intresserad av gamla sk "bergsprängaren" från 70-80 talet

18. feb, 2016

Erik Tegenfeldt

Hejsan.

Jag jobbar på en ideell second hand butik i Falun som skickar allt överskott till bistånd.

Vi har fått in en radio jag letar efter ett värde på och snubblade därav in på din sida.

Du verkar ha bra koll på alla dessa radioapparater, så jag gör en chansning och hoppas på att du kan hjälpa mig.

Det är i alla fall en Nornan Radio typ 1720.

AB Tobo Bruk Tobo.

Hoppas du kan hjälpa mig med ett värde på denna maskin-

14. feb, 2016

Karin

Hej, jag är imponerad av din samling. Jag har just ärvt fler äldre radioapparater jag inte vet vad jag ska göra med. Undrar om de kan vara av värde. Vad säger du? Var ska man sälja dem? Kan jag skicka dig bilder på fler?

19. jan, 2016

Dan björkqvistHejHar en gammal AGA radio som jag vill sälja.

hur går jag bäst till väga och vad kan man begära

Tack gör svar

tel 0722121038

16. jan, 2016

Sune

Jag önskar 2 st mikrofoner orginal till rull-bandspelare mod 1241 Tandberg svarta

14. jan, 2016

marcus

Har denna aga radio med orginal kartong vad är värdet på en sådan? Mitt nummer är 0724259969 MVH Marcus

11. jan, 2016

stefan b

Hej vi har en philips radiogramifon 50 tal

som vi gärna vill sälja, i bra skick.

Erbjudet pris ca 3000 kr finns intresse ??

Vi har ett antal stenkakor i mycket bra skick som å är till salu för rätt pris . på återhörande

5. jan, 2016

Lena Sonning

Hej! Jag har en gammal radio i stugan med ett alldeles utmärkt ljud. Se bifogad bild. Men en knapp är trasig efter flitigt användande genom åren. Har du någon aning om var man kan få tag på en ny?

26. okt, 2015

Eva Muotka

Bild

26. okt, 2015

Eva Muotka

Hej Lars

Bild på rullbandspelaren. Vi har precis testat den. Den fungerar ! Återspolningen något trög, behöver ant. rengöras eller smörjas.

Mobil: 070 787 16 43

Med vänliga hälsningar Eva

25. okt, 2015

Pia

Hej! Jag har en blaupunkt bilradio kdb 951-805 som jag inte vet hur antennen ska kopplas eller är den inbyggd? Har du koll på det? Mvh Pia

26. sep, 2015

Peter Jacobsson

Imponerad av din samling. Många apparater kommer jag ihåg från min uppväxt under 60-talet. Minns somrarna vid badplatser där det nästan var en apparat på varje filt.


Så har jag en fråga: Finns det någon riktig radioreparatör i Medelpad? Jag har en kortvågsmottagare som lin-snöret släppt och jag kan inte få till det.

19. sep, 2015

Bosse Nilsson

Hej!Har en gammal Grundig TK146 rullbandspelare och undrar om Du vet värdet på denna pjäs?

22. aug, 2015

Carina Bertilsson

Hej!

Här är min Diamond radio, den utan antenn.

8. jun, 2015

Robert Wallberg

Hejsan!

Jag har en gammal radio, Grundig 5097/s Exportmodell Schweden, som bara står.
Jag kan ingenting om gamla radioapparater och jag har googlat i all oändlighet utan att ha blivit klokare.
Jag har mejlat runt utan någon större framgång.

Till
synes verkar den fungera då det låter och lyser om den. Ytterst lite skavanker. Alla knappar sitter kvar och verkar fungera.
Jag håller just nu på flyttstädar och försöker därför resa lätt så jag försöker bli av med den; så jag undrar om det finns något
värde i den över huvud taget?

Tacksam för svar, mvh // Robert W

5. maj, 2015

Lars Erik Olsson

Hej Jonsson !
Tack för ett trevligt besök i Ljustorp i dag !
Lasse i Målås

Webbsida 9. mar, 2015

Erling

Hej i stugan!
Jag är intresserad av att köpa en "boys radio", speciellt modellen som visas till höger på bilden.

6. mar, 2015

Anna

Hej, kul att se din sida, verkar som du brinner för detta. Har två gamla apparater och undrar som många andra om det finns ngt värde. en radionette ev är namnet "solist 2" för det står det på prislappen (345kr)numret på baksidan är435304. och en luxorita
nr 445606 har bilder och mailar gärna dem om jag får en adress!? Trevlig kväll

26. feb, 2015

Jhenny

Hej! Jag har en Tandberg bandspelare series 82, two track. Tror du det finns något intresse på en radiosamlar-marknad? Är det något du känner till? Eller vet du isåfall vart jag kan vända mig? Tack på förhand!

8. feb, 2015

viktoria

Hej Johan! Min pappa har en gammal radio+bandspelare från ca 1968 som är i fint skick, men den fungerar inte och det enda som är fel är att gummibandet som förbinder och driver banden har smält till kletig svart olja, tror du det går att laga genom att
ta bort gammalt gummi och sätta dit nytt gummiband? Vet du om det alls är görbart?
Vänligen,
Viktoria

30. jan, 2015

Christoffer

Hejsan Lars!
En väldigt intressant hemsida. Kul att se bilder på gamla radioapparater. Jag har en Siemens Super G51 dig ståendes i lägenheten. Suveränt ljud och charmig som få. Jag har dock inte hittat någon information om den på internet och tänkte
höra om du vet något spännande om just denna modellen.

24. aug, 2014

Alex

Hej! Jag undrar om du vet när denna Radiola är gjord och vad den kan vara värd? Allt funkaroch jag köpte den för 85:- på loppis! Maila gärna svar :) Mvh Alex

10. maj, 2014

Magnus

Hej,
Jag har just monterat in den här Blaupunkt Frankfurtradion i min Volvo Duett från 1953. Det är en rörbestyckad FM-radio från ca 1957 och fungerar perfekt. Jag undrar om du vet när den första FM-bilradion tillverkades.

10. maj, 2014

Magnus

Hej

8. apr, 2014

Jukka Järvinen

Hej Lars. Fin samling Du har. Är själv intresserad av gammal elektronik.

Webbsida 17. feb, 2014

German

arr909

26. jan, 2014

Lina Andersson

Hej!
När min mormor och morfar gick bort fick min mamma och hennes syskon dela upp bohaget mellan sig, och det som de inte ville ha fick vi barnbarn sedan dela på. Jag föll direkt för denna radiomöbel i teak och den fungerade när jag fick den. Tyvärr
har jag flyttat ett par gånger och nu kan jag inte få igång den. Det är ström i den och så, men radion fungerar ej. Det är även stenkakespelare i den. Jag har letat lite på nätet efter något värde på den, men utan resultat. Kan Ni hjälpa mig med detta? Ni
kanske vet vem jag kan vända mig till?
Tack på förhand!

18. jan, 2014

Karl-Johan Karlsson

Hej! Fin sida och det är häftigt att se när folk brinner för något. Jag städar hemma och har lagt ut en Monark/MCB radio från Tobo i norduppland på Tradera. Har googlat den men trots idoga försök ej funnit någon info. Den ligger nu under antikviteter på
Tradera. Modellen är någorlunda modern så det borde vara bland det sista som gick ut därifrån innan fabriken lades ned.

18. jan, 2014

Karl-Johan Karlsson

Hej! Fin sida och det är häftigt att se när folk brinner för något. Jag städar hemma och har lagt ut en Monark/MCB radio från Tobo i norduppland på Tradera. Har googlat den men trots idoga försök ej funnit någon info. Den ligger nu under antikviteter på
Tradera. Modellen är någorlunda modern så det borde vara bland det sista som gick ut därifrån innan fabriken lades ned.

1. jan, 2014

Susanne Eriksson

Hej Lars, min man har fått ärva två gamla radioapparater av sin pappa och jag sitter nu och letar på nätet för att se om jag hittar något om värdet på dessa när jag ramlade på din trevliga sida. Hoppas du har möjlighet att hjälpa oss datera och värdera
radioapparaterna.

Tack på förhand!

20. nov, 2013

Jenny

Hej!

Har köpt ett gammal hus som innehöll en radio. En Gylling, Centrum, typ 235.
Vad skulle värdet vara på denna ungefärligt.
Funderar på att sälja den....

13. okt, 2013

Anna Jakobsson

Hej
Vi har köpt en sommarstuga och hittade på vinden 3 gamla radioapparater. Vill kolla om de har något värde. En vinröd soundRadio , en Sony handy personal model Tr-712 och en Dux typT1251. Vet inte om de funkar men ser fina ut i ytskicket. Hoppas
du kan hjälpa oss.
Med vänlig hälsning Anna Jakobsson

12. sep, 2013

Fredrik

Hej, jag har en röd läderklädd monark radio från 60talet nån gång. Fungerar ! Vad är det för värde på en sån?

Tack på förhand : Fredrik

12. aug, 2013

Jenny

Hej! Jag har en radio av märket Telefunken, på baksidan står det Telefunken - super 565 V
Vad tror du en sån kan vara värd?!

13. maj, 2013

Tore Behm

Hejsan Lars . Vilken härlig sida. Tack för nostalgi o mycket vetande.Kanske kan du hjälpa mig ?? Har en Kofferradio Akkord U62 de Luxe.http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=widlV0VDXQU&NR=1 Kan man få tag i antenner till den ? Skall fixa till
den till min stora syster . Vänligen Tore .

Webbsida 4. maj, 2013

Bengt

Unik Stenkakssamling säljes på grund av flytt

CA: 5000 stenkakor

Mestadels Karl Jularbo samt andra dragspelare

4. maj, 2013

Bengt Berger

Hej mitt namn är Bengt berger och jag har en unik samling Stenkakor innehållande Karl Jularbo Ragge Sundqvist m.m cirka 5000 skivor massor av dragspel stift trattgrammofoner kort på karl Jularbo tidningar m.m
Har du intresse av att köpa min samling
så kontakta mig
Så får du reda på mer utförligt vilka skivor jag har.
Har väl 500 Karl jularbo gamla norska dragspelare
Om ej intresse finns så kanske du i din tur kan rekomendera någon som har intresse ?

18. mar, 2013

Erik

Hej!

Jag har en Dux-radio Typ V 402 i fint skick. Vad skulle du värdera en sådan till?

Med vänlig hälsning, Erik

Webbsida 17. feb, 2013

EricVäldigt spännande och intressant sida du har ! Där hittade jag en hel del bra tips!

15. jan, 2013

Peter

Jag är mycket imponerad av all information som finns på din hemsida och jag är mycket tacksam för att det finns någon som har dem och vill dela med sig av dem. Det är svårt att hitta någon användbar information om gamla radioapparater på internet. Tack!

15. jan, 2013

Sven Hansson

oj nu blev det lite fel

15. jan, 2013

Sven Hansson

Det har varit väldigt intressant att läsa. Vilken bra hemsida! fin design, men framför allt, all viktig information till oss radionördar. Jag tackar så mycket.

15. jan, 2013

Sven Hansson

Det har varit väldigt intressant att läsa. Vilken bra hemsida! fin design, men framför allt, all viktig information till oss radionördar. Jag tackar så mycket.

12. jan, 2013

Göran Svensson

Jag är mycket imponerad av all information som finns på din hemsida och jag är mycket tacksam för att det finns någon som har dem och vill dela med sig av dem. Det är svårt att hitta någon användbar information om gamla radioapparater på internet. Tack!

12. jan, 2013

Peter

Trevlig sida och vill bara säga hej.

8. nov, 2012

Torbjörn Jonsson

Hej Lars !
Jag flyttar ut ur mitt kontor, och där har jag en dux rörradio från 1969 tror jag
den fungerar inte därför ett rör är trasigt. ÄR DU INTRSSERAD????,
Jag finns på 0359133, 1lt 0705141587
mvh Torbjörn

6. nov, 2012

Saku Salmi

Hej Lars! Du har en verkligen bra och om-
fattande transistor samling många raritet-
ter som är svåra att få tag på numera.
Har även själv en liten samling på transis-
tor radion från främst tidigt 50 tal, bl.a
en likadan Candle som
var första radion 61
man lysnade på Radio Nord och Luxemburg
MVH:S. Salmi

1. maj, 2012

Gubben eje

Finnes på F

Webbsida 31. dec, 2011

Andreas

Trevlig sida!
Gillar du att få saker gratis?
Besök sajten nedan:
http://www.gratis-shopping.com

Webbsida 30. dec, 2011

Service finder

Tänkte bara upplysa om service finder är ett bluff företag.

14. nov, 2011

Kennet Hult

DUX TYP V420 fra 1962

Min bedstefars gamle radio :-)

http://www.youtube.com/watch?v=u3VmxJ590-w


14. nov, 2011

Bo Johansson

Hej Lars!
Jag har blivit lycklig ägare till en Zenith Trans Oceanic 3000-1, inkl. full dokumentation. Nu undrar jag om det går att fixa en "Beat Frequency Oscillator" till den? Tacksam för svar.
Vänligen
Bosse

Webbsida 6. nov, 2011

Anders Andersson

Hej!

En som hetter Bandguiden.com har spamat Er gästbok i Black hat SEO syfte. Kan vara bra om Ni ta bort spamet, eftersom google kan annars straffa bort Er hemsida från nätet.

Om ni googlar på Bandguiden.com, så ser ni att han har gjort deta i väldigt många gästböcker.

/ Internetaktivist emot spam

Webbsida 12. okt, 2011

Anders Andersson

Hej!

En som hetter datathomas.se har spamat Er gästbok i Black hat SEO syfte. Kan vara bra om Ni ta bort spamet, eftersom google kan annars straffa bort Er hemsida från nätet.

Om ni googlar på datathomas.se , så ser ni att han har gjort deta i väldigt många gästböcker.

/ Internetaktivist emot spam

28. aug, 2011

Lotta

Hej! Jag har nu letat runt och kan för mitt liv inte hitta någon information om mitt nyförvärv - en Dux V 420. Jag tänkte passa på att fråga dig om denna modell är något som du vet något om? Tillverkningsår etc.? Otroligt tacksam för svar!

Webbsida 17. aug, 2011

Morgan

Härlig hemsida! Gillar bildspelet på hemsidan, bra och många bilder. Alltid lika roligt att hitta så personliga hemsidor, då spelar hemsidans design mindre roll. Lycka till med allt!

Webbsida 11. aug, 2011

Bandguiden.com

Hej! Fin & intressant hemsida! :-)

Webbsida 22. jul, 2011

Thomas

Satt å slö surfade lite och hittade din sida, som hamnade bland mina favoriter direkt. Trevlig sida med blandad intressant läsning.

Webbsida 3. jul, 2011

Björn Åberg

Skickar en länk till dig.
http://svtplay.se/v/1371187/en_film_om_medelpad_fran_1946 i den finns det en film till ,Sundsvalls glimtar 1942 .

30. jun, 2011

christian

hej jag har en gammal tjerneld sonett radio som fungerar men ström sladden saknas vill du eller vet du någon som är intresserad??
nås på mail eller 0737266508
mvh christian

Webbsida 18. jun, 2011

Andreas

trevlig sida!

8. jun, 2011

Eva-Li Wampler

Hej! Trevlig sida med mkt "godis". Vi håller på att städa ur vårat förråd och jag hittade en Centrum rörradio från 1958 som tillhörde min kära morfar. Vi har haft den på landet och då fungerade den perfekt. Vet du vad den kan vara värd idag? och vet du om ngn som är intresserad av att köpa den?
Mvh Eva-Li Wampler

Webbsida 19. maj, 2011

Anders Olson

Vill bara säga att det er en väldigt fin hemsida :-)

26. mar, 2011

hans

häftig sida, kolla här:
http://www.youtube.com/watch?v=6AeOGXwZK9s

http://www.youtube.com/watch?v=379Ck2pyMlM

Webbsida 28. feb, 2011

Nail Technology

Hej! Detta var en trevlig sida, ha det så gott!

24. sep, 2010

Inlandsloppan

Hej och vilken trevlig och intressant sida,mycket läsning och fina bilder....kikar in om jag har vägarna förbi mvh Lars x Inlandsloppan Åsarna......................................

12. jun, 2010

Roland Nordin

Hej, jag har hittat en fantastiskt trevlig och välljudande transistorapparat - Aga transistor 3651. Den har stationsinställning på undersidan och endast av/på och 3 st stationsväljare på ovansidan.

Den har ett ovanligt futuristiskt utseende i svart och låter oväntat bra - borde vara 50- eller 60-tal. Jag hittar ingen information på nätet - är detta en modell som du har någon erfarenhet av?

Hälsningar
/Roland

Webbsida 20. maj, 2010

Marina

hej
Tittar in ville önska dig en trevlgi helg i förskott.
Hur är det med dig nu för tiden?
Är allt bra med dig?
Önskar svar tillbaks.
Ha det så bra.
Vänliga hälsningar

Webbsida 12. maj, 2010

Marina

Hej igen

Vad trevligt att du har haft släkt där som du skrev i min gästbok. Så du har fortfarande släkt kvar också, roligt, så trevligt. När du ska ner dit nästa gång föressten? Hör av dig.
Hoppas på svar.
Ha en fin vecka.
Vänliga hälsningar

Webbsida 10. maj, 2010

Marina

Hej

Tusen tack för ditt trevliga gästboksinlägg och vad roligt att du skrev tillbaka och det uppskattar jag jättemycket.

Vi kan väl hålla kontakt, din hemsida är så intressant. Jag sysslar lite med varje, Gillar attt fotgrafera, syssla med hundar, spelar dragspel.. och mycket annat.

Du är så varmt välkommen tillbaks.
Jag är med i FRO också.

Hör av dig igen.
Vi höres.
Må så gott.

Vänliga hälsningar

Webbsida 10. maj, 2010

Marina

Hej

Snygg och hemtrevlig hemsida medmmssor med fina foton. Såg bilar bland annat. Vill komma tillbaka hit igen. Skriv i min gästbok så hittar jag dig igen. Din hemsida är så bra.
Önskar dig en trevlig vecka.

Hör av dig.
Vänliga hälsningar

25. apr, 2010

Annika

Hejsan!
Råkade ramla in på din sida när jag sökte en viss transistorradio.
Vilka FINA apparater du har!
Min pappa är samlare i liten skala och åker även runt på veteranmarknader i Skåne och säljer en del av sina objekt.
Kul att se alla fina bilder!

Ha det bra!
M.V.H. Annika, Skåne

3. apr, 2010

Leif löfberg

Hej på dej.God fortsättning på Påsken.Nu är det väl snart dags att öppna musset för alla Nostalgiker?Jag för hoppas på många busslaster och med många besökare.Det är alltid kul att dela med sig och få lite respons på sitt sammalande.Det var allt för denna gång.
Mvh Leif.

5. mar, 2010

Christoffer

Hej, jag har köppt en Radiogrammofon (Luxor Exelens) av en som heter Håkan som ringde och stälde dig lite frågor för en vecka sedan, skulle vilja komma ikontakt med dig p.g.a. att jag undrar lite om hur den fungerar och dylikt.
Tack på förhand.
Mvh Christoffer

Webbsida 12. feb, 2010

Peter

Vill bara säga att du har en väldigt fin hemsida :-) Keep on the good work.

14. nov, 2009

Ann-Margreth Nilsson

Hallå Lasse. Så härligt med alla dina fina gamla grejor!!! ÅHHH..så vackert ni bor,du och din familj!! Själv är jag en lite toka på att samla diverse vackra antikviteter och kuriosa!! På tal om gamla gejor..har du stenkakor av Thori Bernhard. När jag var barn så spelades hennes skivor ofta hemma hos min mormor och morfar..jag ÄLSKADE "mjölnarens Irene", Andens klagan (????) osv. För att inte tala om Doris Day!!! Kram från din klasskompis "Anna" i Åkarå

9. nov, 2009

kjeld Pedersen

En hilsen fra Danmark...jeg har arbejdet i Færgelanda Radio og cykel affær 1975. Jeg er idag Elektronik tekniker, men startede som dig med at have interessen for radio. Lige nu er jeg ved at købe en Monark radio i træ kasse på Ebay i Tyskland som du også har.Se lidt af min radioer her http://www.hifi4all.dk/forum/forum_posts.asp?TID=64871&PN=1&TPN=1
Med venlig hilsen
Kjeld Pedersen

28. okt, 2009

ann kristin

Hei og takk for en lang og hyggelig samtale!Kjenner jo igjen omgivelsene selv om innredningen er en annen. Så morsomt museum du har laget. Vi snakkes! Klem fra AK

18. sep, 2009

Thomas i Luleå

Hej Lars !
Bra sida, kul med dom som gör något av sin hobby.
-Du, var får jag tag i en fungerande Schaub-Lorenz Touring T60 Automatic från 1965 i vit/beige utförande? samt ett fäste för att ha i bilen?
Mv. Thomas

14. aug, 2009

Cecilia Hallin

Hej tack för titten på din fina samling. Själv har jag städat mitt förråd & i en låda låg min morfars gamla radio. Jag fick sån nostalgi upplevelse, när man var barn & fick lov att ratta på den, så spännande. Det är en Telefunken bajazzo de luxe. Jag sitter är & funderar om man överhuvetaget kan få liv i den.Sladdarna saknas.Jag tycker det är synd att slänga den pga alla fina minnen. Vad skulle du gjort?/ MVH Cecilia

29. jul, 2009

Johan

Hej och tack för en underbar sida.

Har precis köpt en Raket-ostradio och undrar om du har någon mer information om denna pjäs, när den tillverkades eller dylikt.....

mvh,

Johan

23. jul, 2009

Jerker Smedberg

Hoppas radio-tvbroschrerna kom fram och pryder sin plats-annars sänd dem åter!!!!!
MVH

14. jul, 2009

Jerker Smedberg

Imponerande samling----- Jag har 1 Dux TV med jalusiedörrar fr 1962-4 st transistorapp. Tyvärr bara en radio som fungerar-
Skickar upp TY/Radiobroschyrerna till Dig.
Ha det bra Många Hälsningar Jerker

13. jul, 2009

Elyn

Nu har du fått fint, inte bara i museeumet utan även på hemsidan tycker jag, kul att du har lagt upp bilder och uppdaterat! Jag är en stolt dotter!
-Det Går Bra Nu!

24. jun, 2009

Leif Löfberg


Hej på Lars.
Jag får lyckönska dej med ditt nya museum, hoppas på många besök som nog kommer att känna igen sig från svunna tider.
Mvh Leif.

8. jun, 2009

Anna

Ser ju jättefint ut! Ska komma med familjen o kika i sommar :-)

Webbsida 8. jun, 2009

Jenny

En väldigt trevlig hemsida du har! Önskar dig lycka till med ditt muséum.
Jenny Olofsson

8. jun, 2009

Cajsa

Oj, vad fint det har blivit! Vi kommer upp i sommar och hälsar på! Kanske med kusen?

Cajsa

8. jun, 2009

Anne-Louise Welin

Nu har jag kollat igenom din hemsida och de nya bilderna från radio museét. Det skall bli spännande att komma och titta när allt är klart. Vi väntar ivrigt på premiärbiljetterna......;)

15. maj, 2009

leif löfberg

Hej Lars!
Skulle bara önska dej lycka till med ditt prochekt.
Har på omvägar hört att du håller på att utvidga
till nya lokaliteter, en nygammal "Radiobod" vi
radiofrickar väntar med "Olidlig späning" på
resultatet.
Mvh Leif.

12. maj, 2009

Djadja

Underbar samling...

24. apr, 2009

Lasse

Tjena Lasse , tror jeg skrev feil mailadresse....
Hilsen Lasse, Norge.

http://nrhf.no/kjop-salg/repdeler.html

Webbsida 11. apr, 2009

Håkan Lindgren

Hej lars !
Ha en bra dag i morgon.
MVH
Håkan

8. apr, 2009

Cajsa

Hej på dig! Var in och kikade på din sida. Fin!

Webbsida 7. feb, 2009

thorsten sjödin

Hej granne
det var kul å se din sida
jag har ju sett en hel del av din samling
på plats mycket bra mvh totte

Webbsida 6. feb, 2009

Ralph Nilsson

Verkligt kul sida.
Vilken samling transistorapparater!
Du gör en stor kulturgärning.
Synd att du bor så långt bort annars hade jag nog stått en dag och knackat på.

Webbsida 31. jan, 2009

Myran

Hej på dej radiogubben.Det var otroligt att titta in på din sida.Många transitorapparater har du minsann.Känner igen många och funderar vart tog vår gamla apparater vägen.Väntar med spänning på att du fixar till huset du pratade om.Kanske gör gubben och jag en resa dit och kollar då.Hälsningar Myran

28. jan, 2009

Elin Löfberg

Hej! Vilken trevlig sida. :) Jag har själv en hel del gamla radioapparater. Vem vet, du kanske rent av kände till min gamle far Eric Löfberg, då han också var en inbiten samlare av dessa prylar.

16. jan, 2009

Roland Grönberg

Hej 1957 hade jag en WW Lyx buss med fönster runt taket och tygsuflett i taket den var högerstyrd, jag har alltid trott att alla ww lyxbussar var högerstyrda Denna buss hade före mig tillhört ett filmbolag i Stockholm Sålde den efter några år

13. jan, 2009

jan wernberg

hej lars, mycket trevlig hemsida,kannon.kommer i morgon kväll med den lilla skiv spelaren. mvh janne wernberg. rock on .

5. jan, 2009

Sixten Svensson

Hej.Jag läste i HJ om din samling har en del stenkakor i samlaralbum samt en transistor från 1967 en schaub/lorens
MVH Sixten

2. jan, 2009

Kjell Jacobsson

Hej Lars och Karin!
Jag läste artikeln i Hemmets Journal om Ert enorma
apparatsamlande.Imponerande! Det är kul att att det
finns folk som kan bevara den tekniska utveckligen
till kommande generationer.

Jag undrar om Ni är intresserad av att köpa en s k
reportage-bandspelare tillverkad av Telefunken i Berlin 1963. Den heter Magnetophon 301, batteridrift
eller 220 V via batterieliminator. Mikrofon samt svart läderväska, bruksanvisning och kopplingschema
ingår. Tacksam för mail om intresse föreligger.
Med vänlig hälsning
Kjell

25. dec, 2008

Börje Jernberg

Vilken härlig hemsida du har! Älskar bilderna på alla dessa transistorapparater! Har ett antal sådana själv. Behöver ett råd av dej. När jag hör på Dacapo får jag alltid ett årtal och datum på stenkakorna. Skulle vilja datera min egen lilla samling, hur gör jag? Tacksam för tips.

Mvh. Börje i Varberg.

13. dec, 2008

roger

Jag glömde länken till bilen

http://mgbits.com/gallery/details.php?image_id=104

13. dec, 2008

Roger

Intressant site framför allt för att jag har en Austin Cambridge 1962 och en südfunk transistoradio

http://hem.passagen.se/cfn/sfunk.jpg

och jag kände även igen 2-transitorn men jag tror att jag köpte min på Hobbyförlaget.
hälsningar
Roger

9. okt, 2008

Kicki

Kontakt sökes med samlare av Dux radioapparater m.fl samt användare/samlare av projektorer modell äldre och filmkameror.
Finnes även tillbehör i mängder samt böcker om foto, filmning.
Ring: Kicki, tel: 0580-125 69 efter 18:00 eller e-post:
kickis@orebrokatthem.com

10. jul, 2008

Leif Löfberg

Jag och min fru Renate får tacka famljen Jonsson för det lånväga besöket.Det var en ny och trevlig bekantskap så att säga "in Live".Roligt att ni uppskattade min samling. Och ett härligt skåneland .Välkommen åter!!

Mvh. Leif o Renate.

19. jun, 2008

albygubben

Tjena lasse med familj önskar dig fru ida elin en solig rolig midsommar från lean med sin nya familj,Må så gott och lev väl o länge

9. jun, 2008

Martin Uneram

Hej
Jag har hittat en AGA transistor 2900 i läder för 100 kr på en bakluckeloppis i Västerås. Den är väldigt lik din AGA 3000. Vet du mera om den modellen? Årtal? Nypris? Finns det schema och reservdelar så man kan få ljud i den? Vad brukar vara trasigt?

2. jun, 2008

Leif Löfberg

Hej Lars.Roligt att du ville visa upp en av mina favoriter.En helt underbar apparat.Än en gång roligt att se dina samlingar då det inte skiljer sej så mycket på min inriktning hur en samling ska se ut.På tal om repotaget Lars om min samling så var det i Nostalgia no.2.Lycka till med ditt samlande.Mvh Leif.

1. jun, 2008

curt

Hej Lasse.Trevlig sida du åstakommit.
Hälsningar Curt

19. maj, 2008

Marcus Björkman

Hej,

trevlig hemsida! Jag har en gammal AGA 3010 som verkar kunna fungera. Men jag vet inte vilka batterier jag ska använda (eller vilken volt). Vet du? Kontakterna på sidan, är de för antenn och högtalare?

Hälsningar

Marcus

15. maj, 2008

Leif Löfberg

Hej Lasse.Grattis till en trevlig hem sida.Fina bilder på gamla bilar och gamla radioapparater.
Jag förstår att nostalgien flödar i Huljen!!

8. apr, 2008

Henrik Brunzell

Trevligt för alla apparater att få berättat om sig,
men jag saknar bilder på bandspelarna som nämns längst ner.

17. feb, 2008

Sanna

Hej Lasse :) Vilken fin hemsida du har, Ida länkade den. Trevlig musik :) Ha det bra mvh Sanna

11. jan, 2008

Inge Widare

Jaa du Huljengubben. Inte en enda Crown Victoria eller Sunliner så långt ögat når, men den "Ryska Volgan", den har du förkärlek till kan man tro.

9. jan, 2008

Lena Brunzell

Hej Lasse! Kul och bra gjord hemsida men var det inte lite väl många radioapparater?;-)
Vad säger din fru om att bli utvikt på det där sättet? Borde det inte vara ett kort på dig också?
Krya på dig - fast det kanske inte är så lätt i detta regnande.
Hälsningar Lenabr

9. jan, 2008

Leif

Hej Lasse, det var en himla massa bilkort.
Jag skulle ha sänt skivboxarna med Lisa men hon tog tåget och kunde inte ta dom. I den ena boxen är det 18 Louis Armstrongskivor. Är det bra? Hälsn Leif.

9. jan, 2008

Agneta Brunzell

Hej Lasse! Enligt Karin så skulle du ha en musiksnutt på din hemsida. Vars är den? Krya på dig, vet ja!

7. jan, 2008

Lord Pettersson

Många skönheter har fångats på denna förnämliga sida, men även ett eller annat kort på dig, haha :)

Skämt åsido, coolt att du gjort en hemsida. Det får mig att framstå som en riktig pensionär... Fina bilar, radioapparater, bilder och bra skrivet!

Ses imorrn, Ciao!

5. jan, 2008

lil hulda

Kanonfin sida jonsson!
du är rolig du, men varför är jag inte med ¨på din familj? skämms du över mig ?